Carmack preferuje Xbox360 pred PS3

pridal saver 14.1.2007 o 11:28 pod hry
HRY > NOVINKY >

Carmack získal cenu Emmy a zároveň sa vyrozprával GameInformeru, kde spolu s Hollensheadom nazreli trochu do budúcnosti id Softu a posťažovali sa na platformy.

Z herných projektov prezradili, že Quake Wars, ktorý sa už dokončuje, má prakticky úplne prekopaný Doom III engine (podobne ako mal Doom prekopaný engine z Quake 3), znovu pripomenuli ich in-house projekt, ktorý držia v tajnosti a ktorý bude niečo úplne iné, ako sú ľudia od id zvyknutí. Bude to ich nová značka a nový štýl hry. Teda nemáme čakať žiadnu FPS? V každom prípade o hre budeme počuť na nasledujúcom Quakecone tento rok v lete. Bližšie ohlásený bude aj nový Wolfenstein, ktorý sa pripravuje primárne pre Xbox360, ale ohlásený je aj na PC (zrejme bude pridaná aj na PS3).

Čo sa týka DX10, zatiaľ neplánujú jeho implementovanie do Quake Wars a ako to bude v ďalších hrách uvidia podľa veľkosti trhu, aký sa vytvorí. Na DX10 prejdú, keď sa trochu usadí, nevidia dôvod ponáhľať sa. V každom prípade Carmackovi sa páči DX9 a D3D, ako to celé Microsoft spravil (donedávna programovali len pod OpenGL) a ešte viac mu sadlo programovanie pre Xbox360, ktoré má podľa neho to najlepšie API a vývoj pre túto konzolu ho momentálne baví najviac. Carmack naznačil, že interne si benchmarkovali Intel procesory (zrejme Core2duo) a procesor Xbox360, kde Intel skončil veľmi dobre. Nešpecifikoval presnejšie, ktorý procesor je rýchlejší a ani o koľko. PS3 nemá Carmack v láske, nehovorí, že je konzola zlá, len z pohľadu vývojára nebola dobre navrhnutá. Asymetrický procesor nebol dobrou voľbou. Predpokladá, že prevaha PS, aká bola pri poslednej generácii, sa už nezopakuje.

Prešli aj na Live, že Microsoft s prepracovanosťou služby určite prekvapil Sony a rovnako aj hráčov, zároveň by nebol proti, keby aj na PC zaviedli podobný štandardizovaný (herný/ komunikačný/ multiplayerový) interface. Čo sa týka samotnej Visty, podobne ako pri DX10, sa im zdá, že to Microsoft príliš tlačí (hlavne zlúčenie DX10 a Visty), a Carmack by si vedel prácu pod XP predstaviť ešte niekoľko rokov. XP bol podľa Carmacka najlepší z Windows systémov doteraz. Pred ním všetko padalo, boli s tým problémy, ale s príchodom XP sa všetko dostalo na novú úroveň a systém sa správal tak, ako sa od neho čakalo.

Z platforiem sa id Soft drží PC, Xbox360 a PS3, záležitosti od Nintenda ako Wii a DS, sú herne inovatívne, ale technologicky na inej úrovni s akou firma pracuje. Pre iné systémy pracovali len s mobilmi, kde spomínajú zaujímavú krivku predaja. Zatiaľ čo pri PC hrách krivka takmer hneď klesá, pri mobiloch je to opačne a predaje idú z malých čísiel do veľkých.

Zabrdli aj do filmov, kde spomenuli Doom, ktorý bol ich prvým filmom, a ktorý podľa nich skončil celkom slušne. Carmack chcel, aby autori použili pekelný aspekt hry, namiesto toho tam išlo o genetickú mutáciu, kde však chápe, prečo to tak spravili. Druhým ich filmom bude zrejme Wolfenstein, ktorého práva sa im práve vrátili zo Sony (mali licenciu zakúpenú, ale film nebol zrealizovaný), a tentoraz chcú, aby film nebol zviazaný s hrou, keďže to väčšinou nekončí najlepšie. Rovnako nechcú žiadny tradičný vojnový film a postavia si určité podmienky.





Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, microsoft, xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19820)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk