Je PC mŕtva platforma? Ani náhodou!

pridal je2ry 23.5.2008 o 14:49 pod iné
INÉ > NOVINKY >

V poslednom čase dookola obmieľaná tematika o záhube PC ako hernej platformy je náplňou rozhovoru, ktorý server shacknews urobil s jedným zo šéfov Valve, Dougom Lombardim. Ľudia vo Valve si nemyslia, že by PC smerovalo do prepadliska dejín, práve naopak, darí sa im lepšie ako kedykoľvek predtým.

Veľkú zásluhu na úspechu Valve má samozrejme Steam, ktorého elektronická distribúcia hier spustila malú revolúciu. Netreba však zabudnúť ani na úspešné vlastné produkty Valve. A práve tu vidí Doug ich najväčšie pozitívum v hardvérovej nenáročnosti  titulov. Ako sám hovorí, Portal rozbehal aj na tri roky starej mašine a hra fungovala výborne. Základom pri dizajnovaní hier po stránke HW náročnosti sú pravidelné polročné prieskumy vybavenia používateľov Steamu, ktoré slúžia ako veľmi dobré podklady pri odhadovaní momentálnej situácie na trhu.

Dough sa pustil aj do developerov, ktorí často pred vydaním hry rozmýšľajú v štýle: „Zameriame sa na hardcore hráčov s hi-end zostavami. Máme super grafiku, spravíme skvelo vyzerajúce screenshoty, začne sa o nás zaujímať tlač, a to bude naša výhra.“ Lenže po vypustení hry sa na ňu až 80 % hráčov vykašle, pretože na ňu jednoducho nemajú dostatočne silné železo, čo môže pre developerov znamenať len jedno. Prehru.

Otázku umierania PC vidí Dough skôr ako PR politiku zo strany výrobcov konzol. Celú situáciu prirovnáva k jazde na kolotoči. „Po launchi konzol sa PR agentúry idú potrhať, aby všetkým vysvetlili, že PC umiera. Lenže o pár rokov PC doženie stratený technologický náskok a ponúka krajšiu grafiku a lepšie hry. Teraz sme zhruba uprostred životného cyklu tejto generácie konzol a za dva roky bude opäť PC na vrchole. Prídu hry ako Left 4 Dead alebo Spore a ľudia začnú zisťovať, že hry na konzoliach vyzerajú dosť mizerne...“





Je PC mŕtva platforma? Ani náhodou!
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, valve






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk