Metalisti na súde

Activision a Double Fine sú na nože. Softvérový gigant a malé nezávislé štúdio sa navzájom žalujú kvôli právam na Brutal Legend, okrem iného aj kvôli nekalým obchodným praktikám.

pridal spacejunker 23.7.2009 o 10:27 pod informácia
Metalisti na súde

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Activision a Double Fine sú na nože. Softvérový gigant a malé nezávislé štúdio sa navzájom žalujú kvôli právam na Brutal Legend, okrem iného aj kvôli nekalým obchodným praktikám.

História súdneho sporu odštartovaného v júni žalobou Activision siaha do doby, kedy bol odkúpený vydavateľ Vivendi Universal Games aj so všetkými právami na vtedy vyvíjané tituly, medzi ktorými bola aj akcia Brutal Legend. Ako vieme, Brutal Legend od Activision nedostal zelenú a vyzeralo to tak, že vývoj bude pozastavený. Double Fine však presunuli hru pod krídla EA a tento krok napáda Activision.

K obojstrannej dohode o vlastníctve hry vraj nikdy nedošlo a okrem iného je štúdio žalované aj za nedodržanie termínov, čo sa odrazilo na odložení projektu. Double Fine to odôvodňuje požiadavkami na hviezdny dabing a predĺženie singleplayeru zo strany bývalého partnera Vivendi.

Čo je najzaujímavejšie na žalobe, je skutočnosť, že Activision sa rozhýbal vtedy, keď sa o Brutal Legend začalo hovoriť v superlatívoch a z hry sa stal magnet pre novinárov.

Double Fine kontruje novou žalobou, v ktorej sa hovorí o poškodzovaní dobrého mena nielen štúdia, ale aj hry. Opiera sa o nekalé obchodné praktiky a preferovanie zabehnutých značiek (Call of Duty a World of Warcraft), čím trpia originálne tituly.

V tlačovej správe Double Fine tvrdí, že žaloba zo strany Activision bola podaná z dôvodu, aby boli ochránené predaje Guitar Hero. „Snahou Activision nie je iba pozastaviť Brutal Legend, ale úplne zrušiť, aby Guitar Hero nemal konkurenciu.“ Dokonca sa hovorí o tom, že Activision dal od Brutal Legend ruky preč, keď zistil, že z hry neurobí ďalšie pokračovanie Guitar Hero.

Paradoxom je, že obe hry bojujú na odlišnom žánrovom poli a na trh sa nedostanú v rovnakom termíne.

Activision vysiela do sveta správu, že vydanie Brutal Legend by EA mohlo vážne poškodiť. Double Fine kontruje „Activision nezabije Brutal Legend.“ My hovoríme, že sa tešíme na 16. október, kedy s Jackom Blackom aka Eddie Riggsom nakopeme démonom v metalovom svete zadok.





Páči sa mi!

Zaradené pod: call of duty






PS3
Xbox 360
Xbox One BC

Vývoj: EA / Double Fine Productions
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 16. október 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19774)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk