Súd Sony a GeoHota sa skončil

Súd s PS3 hackerom skončil skôr ako sa vlastne aj začal a Sony sa s Geothom dohodlo.

pridal saver 11.4.2011 o 19:57 pod hardware
Súd Sony a GeoHota sa skončil

HARDWARE > NOVINKY >

Medializovaný súd s PS3 hackerom skončil. Skončil viacmenej skôr ako sa vlastne aj začal a Sony sa s Geothom dohodlo. Dohoda prichádza týždeň po tom ako skupina Anonymous zaútočila na online systémy Sony. Je možné, že to bol dôvod na dohodu, aj keď detaily sú tajné, takže sa to pravdepodobne nedozvieme. Jediný zverejnený výsledok je trvalý zákaz pre Geohota (zrejme mu zakázali ďalej hackovať PS3, vykonávať ďalšie s tým súvisiace veci a pravdepodobne aj hackovať ďalšie Sony produkty).

Update: dokumenty boli leaknuté, ak by Geohot niečo od Sony hackol, dostane pokutu 10 tisíc dolárov, ak to spraví verejne, 250 tisíc dolárov.

Celý proces s Geohotom trval od začiatku roka, kedy zverejnil kódy na hacknutie PS3. Sony ho dalo na súd spolu so skupinou Fail0verflow, ktorá úvodný hack Geohota doplnila a dokončila ho. Sony sa chcelo súdiť napriek tomu, že rovnaký systém funguje na iPhone a tam bol hack súdom prehlásený ako legálny. Súd sa však od začiatku motal len okolo toho, či sa má právo uplatňovať v Kalifornii a či sú na to pádne dôvody. Preto súd v marci zabavil potrebné harddisky, ktoré by to dokázali. Sony hneď na to obvinilo Geohota, že ušiel do Južnej Ameriky a haddisky dodal nefunkčné. Ten im z dovolenky odkázal, že k nim treba radiče. Zjavne sa na harddiskoch nič pádne nenašlo a skôr ako padlo nejaké ďalšie rozhodnutie, prišla dohoda.

Geohot už na dohodu reagoval a len odkázal, že už bude bojkotovať produkty Sony a vyzýva k tomu aj ostatných. Detaily dohody nemôže komentovať, ale vraj viac napíše na svojom blogu. Vyzbierané peniaze odovzdá na dobročinné účely.

Skupina Anonymous už tiež reagovala na dohodu a napriek tomu, že to hodnotí ako dobrú správu, nezložila zbrane a bude v útokoch pokračovať. Aj keď je otázne, či v rovnakej sile ako minulý týždeň. Sony sa podľa nich musí naučiť rešpektovať slobodu prejavu a otvorený vývoj.

Reakcia Sony hovorí, že sú radi, že je to už za nimi a trvalý zákaz je pre nich zadosťučinením. Pre nás ostáva zatiaľ otázne, či sa niečo pohne aj na strane Sony. Primárne zo strany hackerov išlo o návrat otherOS na PS3, ktorý nemusí byť vylúčený, keďže Sony intenzívne spolupracuje s Google a dnes sa objavili správy o Chrome prehliadači pre PS3 a Chrome OS je od toho len na krok.





Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, playstation, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19523)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk