Ako je to s PC verziou Kinectu?

Pozrime sa na všetky doteraz zozbierané detaily k aktuálnej PC verzii Kinectu. Prečo je drahší? Je pre každého? Vyjdú aj PC Kinect hry?

pridal saver 16.1.2012 o 10:13 pod hardware
Ako je to s PC verziou Kinectu?

HARDWARE > NOVINKY >

Pozrime sa na všetky doteraz zozbierané detaily k aktuálnej PC verzii Kinectu. Prečo je drahší? Je pre každého? Vyjdú aj PC Kinect hry? Poďme si zhrnúť, čo sa nám od ohlásenia na CES nazbieralo.

Pre koho a za koľko?

Kinect for Windows bude stáť 249 dolárov a vyjde 1. februára zatiaľ v niekoľkých podporovaných krajinách (US, Austrália, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Írsko, Taliansko, Japonsko, Mexiko, Nový Zéland, Španielsko, UK). Bude pre komerčné využitie a hlavne vývojárov, keďže je pridané SDK a štandardná 100 dolárová vývojárska licencia na jeden rok.

Neskôr v priebehu roka vyjde aj verzia pre Qualified Educational Users, teda pre školy, knižnice a podobné výukové zariadenia za cenu 149 dolárov (cena zatiaľ nie je finálna). Pôjde o cielené vydanie pre vzdelávacie účely, napríklad učitielia alebo žiaci budú môcť používať motion ovládanie pri vyučovaní a školy zaň nebudú musieť zaplatiť plnú sumu.

Pre PC hráčov?

Kinect pre Windows však minimálne zatiaľ nevyjde pre verenosť, hráčov a bežných užívateľov a to pre svoju skutočnú cenu. Samotnú problematiku ceny objasnil Kinect Blog, kde aktuálna Xboxová cena (129 dolárov) je z väčšej časti možná len preto, že užívatelia si dokúpia ďalšie Kinect hry, platia za Xbox Live alebo vykonávajú iné transakcie v Xbox360 systéme, a teda zníženú cenu dorovnajú k výrobným nákladom. Zároveň Kinect bol vyvíjaný a testovaný pre Xbox360 a preto nie je licencovaný na všeobecné komerčné použitie, podporovaný alebo so zárukou, keď je používaný na niektorej inej platforme.

Možno neskôr, keď výrobné náklady klesnú, sa to zmení, ale zatiaľ pre užívateľov, ktorí chcú Kinect na PC, ostane najlepšia možnosť pripojiť Xboxový Kinect, tak ako doteraz a eventuálne si preflashovať firmware z PC verzie. To, či sa to bude dať a ako to bude fungovať, sa dozvieme až po prvých testoch začiatkom februára.

V tejto oblasti Kinectu na PC však veľmi nečakáme hry alebo zložitejšie aplikácie, skôr sa budú objavovať ďalšie Kinect hacky a free aplikácie, keďže vývojári s týmto trhom veľmi rátať nebudú. Eventuálne však nejaká hra môže dostať motion ovládanie ako bonus, ak autori uvidia záujem u svojich hráčov.

Aké sú rozdiely v Kinecte na PC?

Oproti Xboxovému Kinectu bol mimo skráteného USB kábla ohlásený Near Mode, teda blízky mód, ktorý bude sledovať objekty aj na vzdialenosť 50 centimetrov, respektíve s mierne vyššou nepresnosťou od 40 cm. Je to softvérová funkcia, ktorú však Xbox podľa vyjadrení firmy nedostane, Tam sa budú hry aj naďalej orientovať na snímanie celých postáv. Zároveň podľa upozornenia na krabici, PC verzia Kinectu na konzole Xbox360 nebude fungovať.

Keď to zhrnieme, Kinect pre PC zatiaľ nie je pre bežných užívateľov a nečakáme ani ponuku motion hier. Oficiálne nebude ani u nás, ale eventuálne ho možno postupne uvidíme v obchodoch alebo na školách. V PC ovládaní sa teda nič nezmení a skôr ako na motion ovládanie sa bude v blízkej dobe Microsoft orientovať na prídavok touchscreenového ovládania, keďže príde Windows 8.





Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, kinect, xbox, windows 8, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19989)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk