Firmy zverejnili svoje koncoročné zisky

Posledný štvrťrok bol plodný, pre niektoré firmy viac, pre niektoré menej.

pridal saver 20.1.2012 o 9:13 pod hardware
Firmy zverejnili svoje koncoročné zisky

HARDWARE > NOVINKY >

Posledný štvrťrok bol plodný, pre niektoré firmy viac, pre niektoré menej.

Microsoft

Ako zvyčajne aj za uplynulý štvrťrok Microsoft presiahol svoje rekordné tržby a to 20,89 miliardy, čo je 5% navýšenie, čistý príjem bol 6,6 miliardy, podobne ako minulý rok. Biznis divízia mala 3 percentný nárast, sevre 11 pecentný, Windows divízia pred príchodom W8 klesla o 6 %, Online služby išli hore o 10 percent a herná divízia má najväčší nárast, EDD stúplo o 15 percent a pomaly sa vyrovnáva tržbami Windowsu. Firma tu pripomenula predaj 66 miliónov Xboxov a 18 miliónov Kinectov. Xbox Live užívateľov je 40 miliónov.

Zo zaujímavostí výrobca mobilov ZTE prezradil, že Microsoftu inkasuje 27 dolárov za každý Windows Phone telefón. Pre porovnanie za Android sa neplatí Google nič, ale znovu väčšina firiem platí Microsoftu za licencie na patenty, ale tu poplatky zatiaľ nevieme.

Intel

Reportuje rovnako rekordné tržby, ktoré sú na 13,9 miliardách, čo je však menej ako odhadovali a to 14,7 miliardy. Za celý rok má tržby 54 miliárd a zisky 12,9 miliardy. Veľký boom odhaduje na tento rok, kde sa začne s masívnym predajom ultrabookov.

Google

Google veľmi nepotešilo Wall Street, keďže nedosiahlo predpokladané čisté tržby. Je to prvýkrát za uplynulých 9 štvrťrokov, čo sa mu to nepodarilo. Tržby boli 8,13 miliardy, predpokladalo sa 8,4 miliardy, zisk bol 2,71 miliardy s nárastom oproti minulému roku (2,54 miliardy). Na druhej strane v hrubých tržbách poprvýkrát prekonal 10 miliárd, presne to bolo 10,58 miliardy. Google pridalo čísla s 250 miliónmi aktívnych Android zariadení, s 50 miliónovým nárastom oproti predchádzajúcemu štvrťroku, Google plus má 90 miliónov užívateľov, Android market prekonal 10 miliárd stiahnutých položiek minulý mesiac.

Sony Ericsson

Je v strate 317 miliónov dolárov, ktoré zhazdujú na nepriaznivú makroekonomickú situáciu ako aj záplavy v Thajsku. Na druhej strane v nasledujúcich mesiacoch vykúpenim Sony získa Ericsson okolo 1,9 miliardy dolárov. Smer Sony mobilov sme už videli na CES, teda pokračovanie v Xperia sérii Android smartphonov, ale aký kurz naberie Ericsson, je zatiaľ otázne. Na CES predviedli prenášanie dát telom, ale zrejme k tomu budú musieť pridať aj nejaké zariadenia.





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk