Odomknúť či neodomknúť obsah bazárovej kópie?

Ach tie online passy. Kde a v akej forme ich hľadať v prichádzajúcich peckách od EA?

pridal spacejunker 2.2.2012 o 16:27 pod hry
Odomknúť či neodomknúť obsah bazárovej kópie?

HRY > NOVINKY >

Ak sa bude písať kronika aktuálnej generácie konzol, jednou z vecí, ktorým sa bude venovať, budú DLC. Priniesli ich, presadili ich a spoločne s digitálnou distribúciou tvoria úspešný a komerčný model, ktorý nemôže obísť žiaden veľký titul.

Sťahovateľné balíčky sa od úvodného a nechvalne známeho brnenia pre koňa v Oblivion zmenili a koexistujú vo viacerých príchutiach, väčších či menších kozmetických balíčkoch s kostýmami a avatarmi, dynamickými témami, wallpapermi alebo celých epizódach schovávajúcich do vrecka často aj krabicovú verziu čo do obsahu.

Za sťahovateľný obsah sa dnes dá už považovať všetko, čo si stiahnete (odtiaľ názov – Downloadable Content), aj Online Pass, aktivačný kľúč, ktorý sprístupňuje vybranú časť hry. Tak ako sa menila podstata DLC, menia svoju podobu aj tieto kľúče pôvodne určené pre zamedzenie prístupu k všetkým funkciám tým, ktorí pred novou kópiou uprednostňujú bazár.

Zatiaľ čo Sony, Codemasters a Ubisoft so svojimi Online Passmi zamykajú výhradne online časť, Warner sa v Batman: Arkham City rovno rozhodol za kód uväzniť epizódy s Catwoman. Priekopníkom 10 dolárovej iniciatívy a najhlasnejšia v boji proti second handu je EA, kde sa pôvodná idea zrodila. Dnes dokáže ďaleko viac ako len uzamknúť multiplayer a dať hráčom zadarmo nové mapy či rovno celé questy. Ďaleko viac.

Kingdoms of Amalur: Reckoning je čisto singleplayerovou RPG a tak celá jedna vetva v príbehu, konkrétne sedem questov za frakciu House of Valor zostane neprístupná, ak ju neaktivujete pribaleným kódom. Autori tento krok obhajujú slovami, že pôvodne išlo o DLC, ktoré malo byť vydané krátko po premiére hry. „Namiesto toho, aby sme ho sušili a nechali si zaň zaplatiť neskôr, sme sa rozhodli dať ho každému zadarmo, kto si kúpi hru.“

Jeho aktiváciou získate do hry aj brnenie N7, aké nosí Shepard v Mass Effect 3.

Ďalšia hra od EA, snowboarding SSX, využíva Online Pass rafinovane. Hra vám dovolí zúčastniť sa online pretekov s kamarátmi, ale ak nie ste majiteľom novej kópie, tak za jazdenie nedostanete ani jeden kredit, žiadnu odmenu, nič. Tie sa však budú ukladať mimo vášho konta a ak si náhodou kúpite a aktivujete Online Pass, budú vám všetky získané odmeny retroaktívne pripísané na účet.

Mimoriadne očakávaným titulom od EA je aj Mass Effect 3. V prípade vesmírnej opery je už dávnejšie známe, že multiplayer nazvaný Galaxy At War bude schovaný za Online Pass.

A čo taký Syndicate s dôrazom na co-op? Je to práve kooperačná zložka, ktorá autorov presvedčila, že ju nebudú uzamykať kódom a musí byť k dispozícii pre všetkých, informoval Eurogamer.





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk