Apple predstavil nový iPad

Retina displej, štvorjadrová grafika, 5 Mpx kamera, diktovanie poznámok, podpora 4G, rovnaká cena i rozmery. V predaji od 23. marca.

pridal spacejunker 7.3.2012 o 21:16 pod hardware
Apple predstavil nový iPad

HARDWARE > NOVINKY >

V San Franciscu aktuálne prebieha Game Developer Conference, ale dnes strhla na seba pozornosť tlačovka spoločnosti Apple.

Dnes nebol ohlásený iPad 3 ani iPad HD, ale nástupca obľúbeného tabletu ponesie jednoducho názov iPad. Apple počas celej tlačovky o ňom hovorí ako o novom iPade.

Od svojho predchodcu si zachoval rovnaké proporcie, bude však o 0,6 mm hrubší (9,4 mm) a o 51 gramov ťažší (662 g). Výdrž batérie je takisto rovnaká, 10 hodín, resp. 9, ak využívate mobilnú sieť.

Tým najväčším vylepšením je pochopiteľne displej s rozlíšením 2048 x 1536 (264 ppi), pôvodný model má 1024 x 768. Je to rovnako dramatický skok v ostrosti a zobrazovanej kvalite ako prechod zo starého iPhonu na model štvrtej generácie. Nový iPad bude poháňať nový procesor A5X so štvorjadrovou grafikou, ktorá má štvornásobný výkon oproti predchádzajúcemu modelu  (pravdepodobne pôjde o SGX543MP4 čip, rovnako ako v PS Vita).

Upgradu sa dočkala aj zadná kamera, ktorá má rovnaké špecifikácie ako u iPhone 4S. Umožňuje nahrávať 1080p videá, má automatické zaostrovanie a produkuje 5 Mpix snímky. Po novom už dokáže iPad aj komunikovať na sieťach 4G LTE. U nás o prenosovej rýchlosti do 73 Mbps môžete iba snívať, ale podporuje aj staré dobré 3G.

To by boli hardvérové novinky, na strane softvéru pribudla možnosť diktovať poznámky, maily, reps. čokoľvek, na čo ste doteraz potrebovali klávesnicu. S prepisom vám pomôže Siri, čiže na svoju virtuálnu sekretárku môžete hovoriť iba jedným zo svetových jazykov (po novom už rozumie aj japonsky).

 

Pre nás je najdôležitejší výkon v hrách a ten by mal predviesť už koncom mesiaca jeden z pilotných titulov Sky Gamblers od Namco Bandai. Štvorjadrovej grafike dá zabrať aj Infinity Blade: Dungeons od Epic Games. Kutie mečov, útočenie na viacerých nepriateľov naraz a vymetanie dungeonov zatiaľ nemá bližší termín vydania.

Cena nového modelu iPad zostala zachovaná, za 16 GB Wi-Fi model zaplatíte 499 EUR, za najdrahšiu 64 GB verziu 699 EUR. U 4G verzií sú ceny pochopiteľne vyššie: 16 GB za 629 EUR.

Cena iPad 2 klesne u každého modelu o 100 eurodolárov.

Nový iPad sa začne v bielom i čiernom vyhotovení predávať 17. marca, u nás o pár dní neskôr, 23. marca.





Apple predstavil nový iPad
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19627)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk