ANGRY BIRDS SPACE

ANGRY BIRDS SPACE

8.5

Hurá do vesmíru

Recenzia na PC verziu

Rovio sa po troch rokoch posúva svoju značku Angry Birds vpred novým pokračovaním Angry Birds Space. Tentoraz to už nejde len o malý update, aký pridali v Angry Birds Seasons a Angry Birds Rio tituloch, ale ponúkajú nové prostredie a nové prvky hrateľnosti. Na druhej strane, rovno na začiatku si povedzme, že to nie je ani skutočné pokračovanie s výraznejším posunom vpred.

Ak nepoznáte značku Angry Birds, asi ste posledné roky žili v jaskyni, značka je už všade na takmer všetkých herných platformách, na tričkách, v hračkárstvach a dokonca aj na prilbe pilota Formule 1.  Základ má značka samozrejme v hrách, kde autori síce titul postavili na princípe, ktorý sme videli už v stovkách malých hrách predtým  ale im sa podarilo zlúčiť design, gameplay a zvuky do jedného kompaktného a milého celku, ktorý dokázal osloviť stovky miliónov hráčov. Ale ani to by sa nestalo, keby nezachytili rozmach mobilného trhu, na ktorom sa zviezli a stali titulom, ktorý už má v mobiloch cez 200 miliónov ľudí.

Milióny ľudí denne tak naťahujú praky a vystreľujú nahnevané vtáky do pevností prasiat. Nevadí, že je to stále to isté, im ide o to zlepšovať sa, nachádzať nové cesty ako zlikvidovať prasatá, alebo len sledovať ako sa kocky rozpadávajú a celé konštrukcie klesajú k zemi. Rovio ich nechce zaťažovať a tak im presne to isté ponúka aj v novom pokračovaní.

Angry Birds Space
Angry Birds Space Vesmír na vás čaká.
Vesmír na vás čaká.


Angry Birds Space Gravitácie planét vás jemne potrápia.
Gravitácie planét vás jemne potrápia.


Angry Birds Space Bonusy sú v podobe retro hier
Bonusy sú v podobe retro hier





Pôvodné Angry Birds tituly boli postavené na Zemi. Jednoduché pravidlá, jednoduchá fyzika. Vystrelíte a oblúčikom vták dopadne na predpokladané miesto. Angry Birds Space toto mení od základu, vtáky opúšťajú planétu a rozbiehajú boj vo vesmíre. Stabilná gravitácia odpadá a namiesto nej prichádzajú gravitácie niekoľkých planét, asteroidov a váš let sa tak stane zložitejším a menej predpokladateľným. Na vyváženie obtiažnosti autori pridali  útržok trajektórie, ktorá naznačí ako bude vták letieť na začiatku svojho letu.

Čakajú vás asteroidové polia, ľadové planéty a mínové prostredia. Až na malé detaily v zmene témy sú však podobné, len postupne pridávajúce nové typy vtákov a len mierne zvyšujúce obtiažnosť. Znovu tu máte červeného vtáka, ktorý je základom série a ktorý prerazí takmer všetko, aj keď s obmedzenou silou, druhým je fialový vták so zameriavaním, do partie nechýba modrý rozdeľovací vták, ktorý sa rozdelí na tri časti a jeho bombardovanie spraví svoje. Zelený maxivták, ktorý útočí len svojou silou a a bombový vták, budú vítaným doplnkom. Novinkou je mrznúci vták, ktorý svoj cieľ a okolie zamrazí, aby ho mohli ďalší rozdrviť na prach a letieť ďalej v ústrety vesmíru a prasatám.

Gravitácie planét si na vás pripravia rôzne prekvapenia, budete ich musieť oblietavať a zasahovať cieľ z nečakaných smerov. Využijete absenciu gravitácie, aby prasatá zmrzli vo vesmíre, alebo naopak doslova vesmírne stanice strhnete malým ťuknutím z oblohy na planéty. Zaujímavých situácii bude dosť a rovnako nebudú chýbať zábavné prvky. Napríklad v bonusových leveloch si autori pripravili sériu retro hier, kde dostanete level Invaderov, Arkanoid, alebo aj hviezdu zo Super Mario Galaxy.

Prasatá si na vás vo vesmíre pripravili tri kampane po 30 levelov, jednu bonusovú miestnosť s levemi zo zozbieraných zlatých vajec. Pre majiteľov Samsung telefónov pribudla aj bonusová kampaň, ktorú ostatní dostanú až neskôr. Na vydanie to síce nie je zlá ponuka, ale skúsenejší hráči ju prejdú veľmi rýchlo. Updaty a nové levely určite budú pravidelne vychádzať, ale možno už zo začiatku to chcelo viac invencie a väčšiu náročnosť. A čo sa týka príbehu ten je ešte skromnejší ako v prvých tituloch.

Keď si to zhrnieme a započítame 10 miliónov stiahnutí za prvé tri dni od vydania vyjde z toho kvalitná zábavka postavená na vzorci pôvodného Angry Birds titulu. Žiaľ presne na vzorci pôvodného Angry Birds titulu. Je pochopiteľné, že Rovio nechcelo riskovať a niečo pokaziť na svojej dojnej krave, ale otázne je prečo nepridali viac prídavkov, ktorými by nič nepokazili. Gravitácia je totiž jediná výraznejšia zmena a po troch rokoch by sme už čakali niečo viac, možno prídavok multiplayerových respektíve kooperačných funkcii alebo jednoduchý level editor. Nič z toho nedodali. Ostáva tak len čistá zábava z ničenia. Presnejšie, znovu tá istá zábava.

Angry Birds Space
Angry Birds Space Využívať treba gravitáciu každej planéty.
Využívať treba gravitáciu každej planéty.


Angry Birds Space Mínové prostredie sa líši len pozadím.
Mínové prostredie sa líši len pozadím.


Angry Birds Space Dokážete preniknúť hviezdou zo Super Mario Galaxy?
Dokážete preniknúť hviezdou zo Super Mario Galaxy?





 


napísal saver 27.3.2012
Páči sa mi!
8.5
Ohodnotiť
ANGRY BIRDS SPACE
+ vesmírna téma
+ gravitácia planét robí levely zaujímavejšie
+ spomienky na retro hry v bonusoch
+ stále pretrvávajúca zábava
- skromná úvodná ponuka levelov
- málo zmien oproti pôvodnej sérii
- v PC verzii stále neopravený zooming

Zaradené pod: angry birds, rovio, space, sci-fi


RECENZIE HRÁČOV
Mobil
PC

Vývoj: Rovio / Rovio
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. marec 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18387)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk