Takmer všetci futbaloví manažéri sú piráti

Britskí vývojári Sports Interactive volajú po službe podobnej Steam aj na zariadeniach Android.

pridal kordi 4.5.2012 o 10:30 pod informácia
Takmer všetci futbaloví manažéri sú piráti

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Bristskí vývojári zo Sports Interactive sú polobohmi pre všetkých fanúšikov futbalu. Nie takých, ktorí dokážu dávať s Messim gól za gólom, lež stratégov ochotných viesť vybraný tím za úspechmi. Futbalový manažér Football Manager (alebo vidíte v praxi efektívne pomenovanie hry) je jednoducho tým najlepším, čo na trhu nájdete.

Šéf spoločnosti Miles Jacobson sa však posťažoval na vysoký pomer nelegálnych kópií oproti zakúpeným pre mobilný systém Android. Jacobson pre Wired poznamenal, že je pre neho pozitívnou správou, ak si hru pochvaľuje viac než 100 tisíc hráčov, no ak len jedna desatina si za ňu skutočne zaplatila, spokojný byť nemôže.

V Sports Interactive si totiž dokážu jednoducho monitorovať počet skutočne predaných kópií. Po spustení sa totiž hra pripojí na stránku tvorcov a stiahne špecifický skin. Až po tomto akte je hrateľná. Podľa Jacobsona je riešením pre vysokú mieru pirátstva na platforme Androidu zavedenie systému typu Steam.

Podľa prvých odhadov si futbalový manažér pre Android stiahlo za prvý týždeň predaja toľko ľudí ako za jeden deň pre iOS. Jacobson dodáva, že chápe, ak si niekto zakúpi hru pre iOS, nechce za ňu znovu platiť pre Android, no ak by ignoroval z počtu predaných verzií hry pre Android tých, ktorí si ju zakúpili pre iOS, hovorí stále o 83% miere pirátstva.

Pre to by Jacobson privítal online obchod, odkiaľ by si ľudia mohli jednoduchým spôsobom stiahnuť zakúpené hry a bol by im poskytnutý adekvátny servis (rebríčky, komunitné funkcie, priateľské DRM) ako napríklad na Steame. Ak by sa niečo podobné na Androide objavilo, podľa Jacobsona by sa na túto platformu vrátili niektorí vývojári a taktiež pribudli noví.

Football Manager 2012 Handheld sa momentálne vo verzii pre Android predáva za 7,99 €, obsahuje 12 krajín (Anglicko, Nemecko, Španielsko, Taliansko, Holandsko, Taliansko, Francúzsko) a ich ligové súťaže. Nechýba tvorba taktiky, tréning, nákup hráčov a všetko to, čo poznáme z veľkého Football Manageru.

Považujete túto sumu za privysokú za hru pre mobilné zariadenia?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk