CARRIER COMMAND: GAEA MISSION

CARRIER COMMAND: GAEA MISSION

Prvé vylodenie na ostrovoch

Dojmy

Český tím Bohemia Interactive sa rozhodol oprášiť klasiku Carrier Command a nalodiť hráčov na vyzbrojenú loď. Pod nepriateľskou paľbou sme zamierili k ostrovom a zahájili útok. Všetko podstatné je zaznamenané v lodnom denníku, ktorý si teraz môžete prečítať.

Strategický režim ukázal, ako to funguje na vojenskej lodi, ktorá je natoľko sebestačná, že môže bojovať na vode, ale aj posielať výsadky na dobýjanie ostrovov. A o to predovšetkým v hre ide. Víťazstvo dosiahnete po obsadení všetkých ostrovov v oblasti a potopením nepriateľskej materskej lode.

Vaše plavidlo sa presúva od jednej pevniny k druhej. Pri pobreží môžete súčasne vysadiť štyri obojživelné vozidlá (walrus) a štyri lietadlá (manta), ktoré majú za cieľ dostať vybrané miesto pod vašu kontrolu. Každej jednotke môžete priradiť ľubovoľnú zbraň a pancier z lodného skladu. Guľomety, laser, rakety alebo granátomet, majú rozdielne účinky a ničivú silu a určite sa hodia pri stretnutí s jednotkami protivníka, ktorý spravidla bráni svoj ostrov. Výzbroj nepriateľa je obdobná a brániace jednotky často podporujú aj efektné veže na oplotených základniach s niekoľkými budovami. Preto je vhodné postupovať rozumne a tak, aby vaša technika nebola zdecimovaná už pri prvom útoku. Vozidlá a lietadlá by sa mali vzájomne podporovať a v prípade potreby stiahnuť naspäť na loď, kde sú automaticky opravované. Môžete použiť aj vlastné opravárenské vozidlo, keď zbraň v lodnom sklade vymeníte za opravárenský modul.


Ostrov ovládnete, keď použijete v nepriateľskej základni vozidlo s hackovacím modulom. Ak narazíte na neutrálny ostrov, alebo sú kľúčové objekty zničené, prepravíte na stanovisko kapsulu s vlastnou budovou, ktorá sa samovoľne postaví. Po dostavaní je ostrov váš. Podľa druhu použitej kapsuly môže byť defenzívny a vtedy sa ľahšie ubráni protivníkom, produkčný a potom v továrňach vyrába nové predmety alebo ťažobný a prináša pravidelné zdroje surovín z baní. Produkčné ostrovy vyrábajú nové zbrane, brnenia, ale aj vozidlá a lietadlá, ktoré nahradia zničené jednotky palube materskej lode. Dokonca vytvoria aj muničné a palivové zásobníky, ktoré sú potrebné na doplnenie munície a pohon materskej lode ako aj vysadených jednotiek. Krížnik bez paliva sa nedokáže presunúť k iným ostrovom, ani opraviť poškodené paluby, motory a stacionárne zbrane. Musí teda čakať na dotankovanie.

Na výrobu sú samozrejme potrebné vyťažené suroviny. Zostavenie predmetov vyžaduje určitý čas a navyše ich treba dopraviť na palubu lode z produkčných ostrovov. Zásobovacie konvoje majú obmedzenú kapacitu a ak je vaša materská loď na vzdialenom mieste, preprava trvá dlhé minúty. Navyše ďalší konvoj môžete požadovať, až keď sa vráti ten predošlý. Po dodávke na materskú loď sa vám nahradia straty vozidiel a lietadiel, a nováčikov vybavíte privezenou výzbrojou. Je dôležité udržať si čo najviac ostrovov rôzneho druhu , pretože ak o ne prídete, stratíte možnosť dopĺňať stavy a opravovať škody. Potom sa vaša materská loď stane ľahkou korisťou a nepomôžu jej ani sondy a stacionárne guľomety na palube.

Carrier Command ponúka dva spôsoby ovládania lode a armády. Prvý je strategický. Pohyb materskej lode aj vysadených jednotiek koordinujete stanovením waypointov na globálnej mape. Mapa sa dá približovať a vzďaľovať, takže vidíte symboly všetkých ostrovov alebo detaily toho, pri ktorom kotvíte. Po spozorovaní sa ukážu aj polohy nepriateľských budov a jednotiek. Svoje výsadky označíte prosto myšou a pošlete, kam potrebujete.


Na mape stále figuruje aj zmenšené okno, kde vidíte pohyb a okolie práve vybranej jednotky. Stačí kliknutie pravým tlačítkom myši, okno sa zväčší a vy priamo ovládate materskú loď, selektované vozidlo či lietadlo. V tomto akčnom režime osobne bojujete skutočne s hociktorou jednotkou pod vašim velením vrátane plávajúcej základne a jej guľometov. Pohybujete sa pomocou klávesnice a myšou zameriavate ciele. Všetko vnímate z kokpitu z pohľadu prvej osoby alebo si prepnete kameru na pohľad tretej osoby a vidíte stroj zvonku v plnej kráse. Okrem toho, že samostatne bojujete a jazdíte, môžete udeliť pokyny ostatným vozidlám a lietadlám, aby vám asistovali, útočili na zvolený cieľ, presunuli sa na požadované miesto alebo sa vrátili na loď. Kedykoľvek sa môžete prepnúť na inú jednotku a vašu predošlú prevezme počítač a pružne reaguje na pokyny a situáciu v okolí.

Ako bude hra fungovať, je jasné a ak tvorcovia nápaditý systém zabalia do kvalitného príbehu a zvážia aj multiplayer, dočkáme sa od Bohemia Interactive ďalšieho kvalitného titulu. Finálna verzia ponúkne viac ako 30 ostrovov v otvorenom svete, v šiestich klimatických zónach s premenlivým počasím. Kampaň bude obsahovať aj FPS misie a predelové scény, ktoré doplnia dej.

Carrier Command: Gaea Mission odhalí kompletný obsah v septembri na PC aj Xbox 360. Ale ak sa zatiaľ uspokojíte so strategickým režimom, môžete využiť systém Play & Contribute, kúpiť si hru v predstihu a asistovať pri jej vývoji.


napísal uni 30.5.2012
Páči sa mi!
CARRIER COMMAND: GAEA MISSION


PC
Xbox 360

Vývoj: Bohemia Interactive / Bohemia Interactive
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. september 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19683)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk