Unrealom 4 poháňaná hra Fortnite od Epicu

Návrat k PC platforme exkluzívnym titulom demonštrujúcim silu nového enginu.

pridal spacejunker 13.7.2012 o 9:46 pod hry
Unrealom 4 poháňaná hra Fortnite od Epicu

HRY > NOVINKY >

Epic Games na ComicCone predstavil prvý Unreal Enginom 4 poháňaný titul Fortnite. Akcia, v ktorej staviate základňu cez deň a snažíte sa prežiť do rána, bola ohlásená už v decembri krátkym trailerom, no malý experiment zmenil koncept a bude z neho vlajkovou loďou na najbližšie obdobie. 

Epic sa vo Fortnite vracia ku koreňom, k platforme PC, ktorá im ponúka dostatočnú flexibilitu pri vydávaní updatov a škálovateľnosť pri vylepšovaní enginu. Vzhľadom na novú technológiu sa nemusíte báť o hardvérovú náročnosť, hra by sa mala rozbehnúť na čo najväčšom množstve konfigurácií. 

Fortnite popisovaná ako co-op survival sandbox hra vznikla v čase, keď si tím potreboval oddýchnuť od veľkých produkcií (po dokončení Gears of War 3) a začali experimentovať s mnohými ideami. Tanya Jessen sa pohrávala s ideou, ako dať dohromady ľudí, ktorí holdujú zbieraniu a prieskumu prostedí s akčnými typmi. Cliff Bleszinski zase premýšľal nad dynamickou hrou a keď dali dohromady nápady, vznikol základ pre Fortnite, priznáva producentka v podcaste

“Každý si raz postavil bunker v obývačke,” snaží sa čo najjednoduchšie popísať, o čom Fortnite vlastne bude. Všetko, čo ste našli a bolo po ruke, šlo do vlastnej pevnosti, či to už boli silné konáre, alebo kusy kartónu, či staré deravé hrnce. 

Fortnite ťaží z budovania vlastnej pevnosti, ktorá je každou ďalšou odrazenou vlnou silnejšia a pevnejšia. “Všetko, na čo narazíte, vám umožní vylepšiť základňu,” povedala Jessen počas prezentácie na ComicCone, informoval Polygon. Stavanie bude fungovať pridávaním veľkých blokov ako schody, či dvere, ale vlastný výtvor sa bude dať aj modifikovať. Vezmete sekeru a vysekáte si do steny dieru. Pri stavaní nie ste obmedzovaní (iba zdrojmi), autorom sa podarilo postaviť Trojského koňa alebo replikovať Mayské ruiny.

Upgradovať sa budú dať aj zbrane. Predvádzaná kuša najskôr strieľala jeden, neskôr tri a potom elektrizujúce šípy. 

Prostredie a svety Fortnite budú dynamické. Meniť sa budú zdroje, ktoré potrebujete, takisto aj to, čo sa bude nachádzať v debnách. Počas dňa budete mať čas na zbieranie a budovanie, ale s príchodom noci sa budete musieť mať na pozore. Iné časti dňa, budú inak nebezpečné. 

Špeciálnou kapitolou sú nepriatelia. Nepôjde o obyčajných zombíkov, ale chytré potvory, ktoré (ak si nedáte pozor) otvoria dvere a vpustia vám do vnútra silnejšie monštrá. Trolovia dokonca budú až tak nepríjemní, že vám ukradnú všetko, čo nebude priklincované! 

Fortnite využije ako prvá služieb Unreal 4, ako bude vyzerať, sa môžete presvedčiť na obrázkoch v galérii. Výtvarný štýl pripomínajúci animované rozprávky nie je náhodný, pôvodne sa mala hra obliecť do tmavých farieb a mala pôsobiť aj obsadením strašidelne, ale keď výtvarníci skombinovali vizuál Pixaroviek s filmami od Burtona, bolo jasné, ktorým smerom sa bude uberať. Vsadilo sa na zábavnosť, pestrosť a strelené animácie. 

Epic nevylučuje, že Fortnite sa dostane aj na ďalšie platformy, no zatiaľ je exkluzívnym PC titulom a nebude obsahovať žiadne motorové píly, zažartoval Bleszinski na Twitteri. 

Fortnite zatiaľ nemá stanovený dátum vydania.





Unrealom 4 poháňaná hra Fortnite od Epicu  Unrealom 4 poháňaná hra Fortnite od Epicu  Unrealom 4 poháňaná hra Fortnite od Epicu
Unrealom 4 poháňaná hra Fortnite od Epicu  Unrealom 4 poháňaná hra Fortnite od Epicu
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch
Free2play

Vývoj: Epic Games / Epic Games
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. september 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19891)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk