Koniec sveta v podaní CryEngine 3

Tvorcovia Dear Esther menia technológiu a pracujú na apokalyptickej vízii Everybody’s Gone to the Rapture.

pridal spacejunker 31.7.2012 o 19:06 pod hry
Koniec sveta v podaní CryEngine 3

HRY > NOVINKY >

Literárny experiment Dear Esther po minuloročnom úspechu upevnil pozíciu artových hier na trhu a dokázal, že aj takáto forma interaktívnej zábavy je akceptovaná. Nezávislý tím thechineseroom odpovedá na svoj debut titulom nazvaným Everybody’s Gone to the Rapture.

S rovnomennou utópiou na morskom dne nemá nič spoločné, za to sa odvážne zaoberá ideou prežitia posledných okamihov pred nevyhnutným koncom sveta a kladie otázku ako by reagovali na apokalypsu obyčajní ľudia na zapadnutom vidieku? Podobne ako Dear Esther bude záležať na hráčovi, ako hlboko sa ponorí do príbehu a celú jeho interpretáciu nechá len a len na ňom. 

Rapture však nebude obyčajnou prechádzkou bez štipky interakcie. Do vývoja udalostí budete môcť zasiahnuť manipulovaním s objektami (otváraním / zatváraním dverí) alebo nadväzovaním kontaktu s postavami. Hra vás dokonca bude za takéto činnosti odmeňovať, sprístupní napríklad cestu k lokalite, ktorá sa zdala byť nedostupnou. 

Podľa servera BeefJack, ktorý sa rozprával s kreatívnym riaditeľom Danielom Pinchbeckom, svet Rapture nebude úplne opustený. V príbehu sa hovorí o šiestich postavách žijúcich svoje životy, ktoré nemusia nevyhnutne predstavovať mužov a ženy. Zatiaľ nie je rozhodnuté, či pôjde o skutočné postavy, alebo o symboly reprezentujúce ľudí, ktorí tam kedysi boli.

A keďže sa príbeh ladí až na poslednú chvíľu, môže sa v Rapture čokoľvek zmeniť. Možno pôjde aj odvrátiť apokalypsu. Možno sa pýtate, či má vôbec zmysel do niečoho zasahovať a ovplyvňovať dianie okolo vás, keď aj tak to všetko skončí. Pinchbeck vraví, že všetko môžete len pasívne sledovať. Svet  sa nezastaví len pre to, že sa dívate. 

Rapture bude poháňať CryEngine 3, čo je veľký skok od technológie Source Engine použitej v Dear Esther. V hre bude otvorený svet a vám bude daná absolútna voľnosť. “Ak by ste sa ho rozhodli prejsť diagonálne z jedného rohu do druhého, zabralo by vám to približne 20 minút.” 

Na zasnívané prechádzky však nebude čas, hra je obmedzená presne na 60 minút. Po vypršaní limitu nastane koniec. Môžete sa však vrátiť na začiatok a vyskúšať zlepiť mozaiku toho, čo sa stane so svetom, postavami a vami. Rapture je navrhnutá tak, aby sa hrala znovu a znovu.

Koniec sveta zočíme počas budúceho leta.





Koniec sveta v podaní CryEngine 3  Koniec sveta v podaní CryEngine 3  Koniec sveta v podaní CryEngine 3
Koniec sveta v podaní CryEngine 3
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18397)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk