Týždeň v znamení iPhone 5, WiiU a Black Mesa

Nový hardvér vypredaný už počas predobjednávok, českí vývojári zatknutí v Grécku, Xbox Live prichádza na Slovensko, rekapitulácia minulého mesiaca.

pridal spacejunker 16.9.2012 o 10:59 pod hry
Týždeň v znamení iPhone 5, WiiU a Black Mesa

HRY > NOVINKY >

Ohlásenie nového hardvéru sprevádza neobyčajné vzrušenie. Potvrdenie alebo vyvrátenie špekulácií a množstva leakov šíriacich sa často niekoľko dní a týždňov pred odhalením je horlivo komentovaná skupinou nadšencov aj ortodoxnou opozíciou chŕliacej síru a oheň. Stalo sa tak aj tento týždeň, keď na tlačovke Apple boli predstavené iPhone 5 a nová rada iPodov a hneď na druhý deň bola priblížená koncová cena konzoly Wii U a jej dátum uvedenia na trh. A výsledok? Predobjednávky na obe zariadenia boli rozobrané v rekordných časoch. 

Apple nakoniec nepredstavilo iPad Mini, o ktorom sa dnes hovorí ako o jasnej veci, ale piatu generáciu iPhone s výkonnejším procesorom A6, 8 Mpx kamerou, operačným systémom iOS6 a väčším, 4” displejom s rozlíšením 1136 x 640. Telefón si zachoval prémiový vzhľad, je vyrobený z hliníka a skla a aj pri zmene veľkosti displeja, je rovnako široký. U nás sa dostane do predaja 28. septembra, update softvéru iOS 6 bude dostupný 19. septembra. 

Nintendo odštartuje novú generáciu konzol už 30. novembra dvomi modelmi Wii U. Tá lacnejšia (299 dolárov) má 8 GB pamäť, bielu farbu a v krabici nenájdete žiadne príslušenstvo ani hru (Nintendo Land) ako u prémiového modelu s 32 GB pamäťou a cenovkou 349 dolárov. O cenách v Európe budú, podobne ako v prípade 3DS, rozhodovať predajcovia. Štartu konzoly a pod pozitívne reakcie sa podpísali aj launchové tituly ZombiU, Rayman Legends, New Super Mario Bros. U, FIFA 13, Mass Effect 3, Trine 2. A hlavne, pre Wii U bolo exkluzívne ohlásené pokračovanie Bayonetta 2!

Do boja o obývačky sa zapája aj Steam s produktom Big Picture. Na prvý pohľad len preskinovaný Steam pre veľké uhlopriečky obrazoviek a upravené ovládanie pre gamepad, ide však o zvýšenie komfortu a kto vie, možno testovanie pôdy pre vlastnú konzolu Steam Box.  

Na Slovensku bude Xbox Live! Presne tak. Microsoft oznámil príchod služby, ktorá sa našej krajine vyhýbala, na jeseň. Detaily si však nechal pre seba, nevie sa, kedy presne budete spustená ani aké doplnkové služby a koľko hier bude dostupných hneď pri premiére. Vieme však už o predobjednávkových bonusoch first party titulov Halo 4, Forza Horizon, Fable Journey a niekoľkých nových baleniach Xboxu 360.

V Grécku boli zatknutí dvaja členovia Bohemia Interactive, ktorí prekročili medze a fotili na ostrove Limnos, kam je zasadená aj Arma 3, to čo nemali. Hrozí im odňatie slobody na 20 rokov.

Obsidian Entertainment spustili Kickstarterovú kampaň na svoj Project Eternity, old-schoolovú RPG v štýle hier Black Isle. Už počas prvých 24 hodín vyzbierali viac ako milión dolárov, čo presiahlo požadovanú sumu.

Na pulty kníhkupectiev sa dostalo pokračovanie knihy Game Industry s textami 17 autorov zaoberajúcich sa problematikou vývoja hier, ale nájdete v nej aj texty o hernej scéne či histórii československých hier a tímov. Kniha Game Industry 2 vyšla v náklade 830 kusov a kúpite ju za 299 Kč. 

Insomniac Games v tom už majú jasno, Overstrike premenovali na Fuse, ale hra je stále o štvorici hrdinov s experimentálnym zbraňovým arzenálom, ktorým kosia desiatky nepriateľov v co-ope.

Ani po 10 rokoch od svojho vydania Half Life nestarne. Dlhoočakávaný a ešte dlhšie vyvíjaný mod Black Mesa Source mu do žíl pumpuje nový grafický kabát. Mod je pochopiteľne zadarmo, má 3 GB a na jeho spustenie potrebujete Orange Box, Team Forstress 2 alebo Source SDK.

V uplynulých siedmich dňoch sme zaostrili na novú facebookovú hru Outernauts od Insomniac Games. Po obnovení predaja padla vhod rozsiahla pitva Guild Wars 2, presvedčili sme sa, že inštalatérovi to už v New Super Mario Bros. 2 až tak neskáče, zrecenzovali malú arkádovú hru Miner Wars Arena od českého tímu Keen Software House, okúsili znovuzrodenie hokeja NHL 13, zrekapitulovali, čo sa dialo medzi vami, Sectorákmi a nakoniec aj vydali nové číslo Sector Magazínu so Sleeping Dogs na obálke.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19854)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk