Superfluid vznikla za 100 dní a je zadarmo

Na niektoré sa čaká 12 rokov, iné vznikajú počas leta v rukách neskúsených.

pridal spacejunker 18.10.2012 o 14:58 pod hry
Superfluid vznikla za 100 dní a je zadarmo

HRY > NOVINKY >

Poháňa ju Unity Engine, pochádza z britských ostrovov a rastie na App Store a Google Play. Čo je na nej najlepšie, okrem toho, že je úplne zadarmo a nezapredala sa reklamným plochám či free2play modelu, je jej vznik.

Drobná mobilná hra Superfuild vznikala pod obrovským tlakom. Má ju na svedomí absolútne neskúsený tím mladých absolventov univerzity v Essexe zo Škótska. Štvorčlenné štúdio Surface Tension malo to šťastie, že návrh pre hru zaujal porotcov v programe 100 Day Project sponzorovanom Virgin Mobile a dostal zelenú. Na jej realizáciu mali rovných 100 dní.

Okrem mimoriadne krutého termínu tu bola ešte jedna maličkosť, David, Joe, Dan a Guy pracovali na hre v dobe, keď si zvyšok študentského sveta užíval leta. Superfuild vznikala v kontrolovanom prostredí pod dohľadom profesionálov z Ubisoftu, Codemasters a Outplay, aby bol vôbec dokončený v stanovenom čase. Štvorica sa tak dostala do herného biznisu po krste ohňom. 

Hra je postavená na jednoduchom princípe prekonávania prekážok v bludiskách nakláňaním mobilu do strán. Vtip je v tom, že hrdina sa môže zmeniť z betónovej kocky na modrú machuľu či prejsť do plynného skupenstva. Pohybom prstu tak stúpate alebo naopak v tuhom skupenstve rozbíjate debny stojace v ceste. V 13-tich úrovniach posúvate krabice, zaťažujete plošinky, uhýbate strelám aj aktivujete spínače, kým sa nedostanete k záverečnému bossovi. 

Superfluid nájdete aj generované bludisko, ktoré prechádzate na čas a ten sa zapisuje do globálneho rebríčka. Hra sa dá zhltnúť na jedno posedenie, čo je však pozoruhodné, že ju dokázal vytvoriť neskúsený tím, pričom je konkurencieschopná nielen nápadom, ale aj svojou prezentáciou.

“Výsledok práce nás teší, ale súčasne si uvedomujeme, že to mohlo byť lepšie, ak by sme mali viac času.” komentovali svoju prácu mladí tvorcovia.

David, Joe, Dan a Guy si vydaním Superfluid a úspešným debutom na Eurogamer Expo v Londýne otvorili dvere do herného biznisu. Dostali sa na trojmesačnú stáž do štúdia Relentless v Brightone. “Sme nesmierne hrdí na to, čo sme dosiahli. Radi by sme pokračovali vo vývoji hry a do budúcna pridali nové levely a nepriateľov.”





Páči sa mi!






Superfluid vznikla za 100 dní a je zadarmo
Mobil

Vývoj: Surface Tension Studios / Surface Tension Studios
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. október 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19854)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk