Prvé testy Surface RT

Na internete sa objavili prvé testy Microsoft Surface RT tabletu a ohlasy sú pozitívne.

pridal saver 24.10.2012 o 19:06 pod hardware
Prvé testy Surface RT

HARDWARE > NOVINKY >

Na internete sa objavili prvé testy Microsoft Surface RT tabletu a ohlasy sú pozitívne. Napríklad engadget si nový tablet pochvaľuje a rovnako aj pripojiteľné klávesnice slúžiace aj ako cover.

Samozrejme je to ARM tablet, teda skôr ako náhrada notebooku je to alternatívna k ostatným jednoduchým tabletom určeným na rýchle browsovanie, prezeranie videí, hudby a spúšťanie tabletových Metro aplikácií. Produktívne veci a x86 aplikácie nečakajte, maximálne si spíšete dokumenty v Office, ktorý je priamo implementovaný. Ak chcete aj pracovať a používať tablet ako plnohodnotný notebook, treba počkať na Surface Pro verziu s Intel procesorom alebo sa obzrieť po niektorom Windows 8 x86 riešení od iných značiek. Za rovnakých 499 dolárov bude tých alternatív na trhu niekoľko. Plus niektoré majú v cene aj klávesnicu, čo Surface nemá a treba si ju za 130 dolárov dokúpiť.

Cnet pridal aj dôležitý postreh, že ak pôjdete do RT verzie, treba rátať s tým, že Windows Store toho ponúka skutočne málo a mimo Sector.sk aplikácie tam nájdete len minimum zaujímavých vecí. Teda aj v tomto ohľade je vhodné brať skôr x86 verziu Windows 8 notebookov/tabletov, kde vám pôjde všetko z Windows 7.

Mimo toho však tablet rýchlo štartuje, Metro aplikácie sú rovnako svižné, k tomu je výdrž batérie vysoká, kde utiahne 9 hodín a dosahuje úrovne iPadu a kvalitnejších Android tabletov. Z hardvéru ponúka 2 GB pamäte a štvorjadrový Tegra 3 čip, USB 2.0, HDMI, kamery, senzory. Displej má 10,1 palca s rozlíšením 1366 x 768.  

Škoda toho prázdneho Store, nižšieho rozlíšenia a nepribalenej klávesnice v základnej cene, ale minimálne Surface RT sám o sebe vytvára image pre Windows 8 systém a ukazuje smer do budúcnosti, kde tablety už štandardne dostávajú klávesnice a na druhej strane barikády notebooky odpojiteľné touschreen obrazovky.





Prvé testy Surface RT
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17919)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk