Výprask na Vite v podaní Street Fighter X Tekken

Aj tohtoročný crossover Street Fighter X Tekken si našiel cestu na handheld Sony a to takmer v nezmenenej forme.

pridal matus_ace 8.11.2012 o 15:52 pod hry
Výprask na Vite v podaní Street Fighter X Tekken

HRY > NOVINKY >

Aj tohtoročný crossover Street Fighter X Tekken si dokázal nájsť cestu na handheld PS Vita a to takmer v nezmenej podobe, ostatne ako to bolo v prípade predošlých prepisoch veľkých bojoviek na menší formát Ultimate Marvel vs Capcom 3 a Mortal Kombat. Bojovníci z dvoch súperiacich svetov tak opäť stoja proti sebe s cieľom vytlcť z handheldu maximum aj na cestách a priniesť aj zopár noviniek. Oplatí sa teda siahnuť aj po tejto verzii?

V prvom rade sa na Vite ešte viac rozširuje ponuka postáv a k tým, ktoré boli už na PS3, pridáva ďalších 12 postáv vydaných ako DLC, po 6 z každej strany konfliktu. Tie nie sú síce priamo v hre, ale dostanete s ňou kód na stiahnutie postáv. Ak vlastníte aj PS3 verziu, tak tieto DLC postavy získate automaticky. Obe verzie sa tak môžu popýšiť až 55 postavami, čo je druhá najväčšia súpiska v bojovkách od Capcomu, ktoré len o jedného bojovníka prekonáva druhý Marvel vs. Capcom. Farebné schémy postáv si môžete upravovať v editore a na Vite aj s využitím dotykovej obrazovky.

Oproti takému Mortal Kombat, ktorý priniesol aj nové režimy šité na mieru Vite, Street Fighter X Tekken prichádza s identickou ponukou a možnosťami ako tomu bolo v pôvodnom vydaní. Nájdete  tu príbehový Arcade režim, Versus, tréning, hranie cez internet a aj Trial, Misie a tutoriál. Na vlas rovnaká ponuka znamená, že vás hra zamestná na veľmi slušnú dobu a v Challenge režime vás aj poriadne potrápi. Multiplayer okrem hry cez PSN podporuje aj AdHoc. V prípade PSN sa môžete spoľahnúť na kvalitný sieťový kód.

Vďaka výbornému výtvarnému štýlu zachovávajúc ducha Street Fighter série ani nezbadáte, že sa muselo z detailov ubrať. Samozrejmosťou je plynulosť hrania a stabilný framerate. Nepotešia však dlhé loadingy pred každým zápasom, ktoré sú oproti konzolovým verziám o poznanie dlhšie.

Najväčšou slabinou Street Fighter X Tekken Vita je jej ovládanie a to obzvlášť vtedy, ak máte väčšie ruky. D-pad na Vite už neraz ukázal, že na bojovky nie je práve najideálnejší a v tomto prípade sú jeho chyby badateľné o to viac, že hra často vyžaduje presné štvrťkruhy či polkruhy. Ani dotykové ovládanie sa nepredvádza práve najlepšie. Štyri tlačidlá nahrádza pravá strana obrazovky, kde po ťuknutí nájdete ich ekvivalenty. Bohužiaľ nepresné a s veľkou odozvou.

To by však nevadilo až tak ako dotyková zadná časť konzoly. Jej ľavá a pravá strana predstavujú tlačidlá HP a HK a vďaka tomu nemôžete handheld poriadne uchopiť zozadu, lebo by ste si kazili input. Ovládanie vyžaduje dosť cviku, aby z hrania neboleli ruky. Napriek tomu si zachováva kvality väčšej sestry na konzolách. 





Výprask na Vite v podaní Street Fighter X Tekken  Výprask na Vite v podaní Street Fighter X Tekken  Výprask na Vite v podaní Street Fighter X Tekken
Výprask na Vite v podaní Street Fighter X Tekken  Výprask na Vite v podaní Street Fighter X Tekken
Páči sa mi!






Xbox 360
PC
PS3

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Bojovka
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9. marec 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19575)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk