História Hitman série

Hitman séria práve vykročila vpred novou časťou, ale zhrňme si kompletnú sériu piatich hier.

pridal saver 16.12.2012 o 20:51 pod hry
História Hitman série

HRY > NOVINKY >

Hitman séria práve vykročila vpred novou časťou, ale zhrňme si kompletnú sériu piatich hier od IO Interactive. Autori odštartovali sériu v roku 2000, kedy zadefinovali svoj vlastný herný štýl simulácie nájomého zabijaka.

História Hitman série

Hitman Codename 47 - 2000 - PC - 73% - (Sector 9.1)

Prvá hra nám predstavila číslo 47, štyridsiata siedma verzia klonu ultimátneho zabijaka, ktorý je vytvorený a naprogramovaný na to, aby plnil rozkazy. Tento je však iný. Zo sanatória, kde ho stvorili, uteká a za sebou zanecháva mŕtvoly.

O rok neskôr ho nachádzame zamestnaného v agentúre ICA pod taktovkou Diany, jeho spojky, ktorá s ním pretrváva až do dnes. Následný pôsobivý príbeh dopĺňajú misie s voľnosťou postupu, stealth technikami, prezliekaním a prispôsobvaním sa aktuálnej situácii. Napríklad dokonalý zabijak svoje obete nezabije, spraví to "nehoda".

Atmosfére hry vládla jedinečna hudba Jespera Kyda a zo zaujímavostí Hitman bol jednou z prvých hier, ktoré zapracovali ragdoll fyziku na postavy. Niekedy boli pády a ohýbanie končatín zábavné, ale bol to krok vpred oproti statickým postavám padajúcim v jednej alebo dvoch rovnakých animáciách.

 

 

 

História Hitman série

Hitman 2: Silent Assassin - 2002 -  PS2, Xbox, GC, PC - 85% (Sector 9.2)

V dvojke sa snaží agent č.47 ujsť svojmu zabijackemu osudu, ale ten si ho nájde. Znovu sa dostáva do kontaktu s agentúrou a púšťa sa proti ďalšiemu nepriateľovi, tentoraz bratovi jedného zo zabijakov, z ktorých DNA je stvorený. Tomu nejde ani tak o neho, ako o získanie nukleárnej zbrane. Číslo 47 tam znovu čaká cesta prakticky po celom svete.

Dvojka prakticky zafixovala všetky problémy a obmedzenia jednotky, k tomu rozšírila ponuku zbraní, animácií a ukázala vylepšenú grafiku, ktorou nakoniec oslňuje vďaka Glacier enginu v každej časti. 

 

 

 

História Hitman série

Hitman: Contracts - 2004 - PS2, Xbox, PC - 77%  (Sector 8.2)

Contracts je viac menej spomienková hra na prvý diel, vyvorená hlavne pre konzoly, ktoré prvú hru nemali. Znovu sa tak dostaneme do niektorých misií z jednotky, ale tentoraz v opačnom poradí a zažijeme aj malý príbeh na pozadí spomienok. Hra je prakticky súčasťou nasledujúceho Blood Money.

Tretia hra, vlastne nie je treťou časťou série a je skôr krátkou expanziou s retrospektívou, ktorá síce graficky vylepšila pôvodnú ponuku prvej hry, ale to je asi všetko čo priniesla.

 

 

História Hitman série

Hitman: Blood Money - 2006 - PS2, Xbox, Xbox 360, PC - 82% (Sector 8.5)

O niekoľko rokov neskôr je číslo 47 dobre známy zabijak a má rozsiahly zoznam klientov. Do ohrozenia sa však dostane jeho agentúra, ktorú chce zničiť a prakticky aj zničí konkurencia nazývaná Franchize. Postupne dostane všetkých agentov až ostane len 47 a jeho spojka Diana. Všade nastražujú usvedčujúce dôkazy so snahou zlikvidovať aj číslo 47. Takmer sa im to podarí v jednej z misii, kde je číslo 47 na pokraji smrti, čo spustí sériu spomienok (Hitman Contrats). Nezomrie a vstáva z hrobu, aby zastavil pokus o atentát na amerického prezidenta agentúrou Franchize.

Štvorka priniesla aj veľa nových možností ako Notoriety systém, kde vás nepriatelia stále ľahšie spoznávajú, ak vás kamera alebo človek zbadali pri vražde, úplatkový systém, upgrady zbraní, lezenie po objektoch, vylepšené boje na blízko alebo aj ľudské štíty a skrývanie nepriateľov v kontajneroch.

 

Hitman Sniper Challenge - 2012 - PS3, Xbox 360, PC

Malý teasing a bonus pre predobjednávateľov Hitman: Absolution bol založený čisto na ostreľovaní nepriateľov na susediacej budove. Najskôr bola pôvodne pre konzoly, neskôr pribudla aj PC platforma. Celé je to hlavne test enginu ako aj nového štýlu online misií, ktorý sa stal prídavkom k plnej hre.

 

 

História Hitman série

Hitman: Absolution - 2012 - PS3, Xbox 360, PC - 79% - (Sector 8.0)

Najnovšie prokračovanie vyšlo až po dlhých šiestich rokoch a odrazil sa na ňom aktuálny trend, teda menšie lokality, zjednodušenia v podobe Instincts módu - naznačenia pohybu nepriateľov ako aj len checkpointový systém. Na druhej strane pridáva online možnosť Contracts, kde si hráči môžu prechádzať misie na body a porovnávať výsledky s priateľmi, zároveň aj vytvárať a sharovať vlastné misie.

V príbehu je číslo 47 vyslaný svojou agentúrou, ktorej sa zmenilo vedenie, aby zabil svoju bývalú spojku Dianu a priviedol do agentúry mladučkú Viktóriu, ktoré schováva u seba doma. Samozrejme, to neurobí, schováva Viktóriu ako pred ICA, tak aj kriminálnikmi a postupne likviduje každého, kto sa mu postaví do cesty.

 

 

História Hitman série

Hitman - 2015 (PC, Xbox One, PS4)

Nový Hitman je už vo vývoji a aj keď máme prvé koncepty, autori o hre zatiaľ nič neprezradili. Očakávame však, že nová hra vyjde najskôr o dva roky pre PC a nové konzoly. Ale skutočne bude toto podoba nového Hitmana?

História Hitman série





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk