15 hier o konci sveta

Garantovaný návod, ako prežiť apokalypsu na vlastnej koži a zočiť svet v troskách.

pridal matus_ace 21.12.2012 o 12:04 pod hry
15 hier o konci sveta

HRY > NOVINKY >

Koniec sveta nám pomaly klope na dvere a Bruce Willis si s našou záchranou zatiaľ dáva na čas. Nikto nevie kedy presne to príde, ako to príde a zdá sa, že aj hollywoodski scenáristi sa vo svojich predpovediach netrafili. Zostáva nám tak zatiaľ len neistota nášho osudu v najbližších hodinách. Konajú sa rôzne večierky, párty, zatváranie do krytov či náboženské rituály. Ak však nepatríte k tým, čo by posledné hodiny svojej existencie chceli stráviť takýmto spôsobom, tak pre vás máme jednu alternatívu. Vybrali sme pre vás pätnástku hier, ktoré by vás mohli správne naladiť na koniec sveta, nech už je akýkoľvek.  

 

DEFCON: Everybody Dies (2009) - PC [recenzia]

Nikto nedokáže ľudstvo zničiť tak, ako ono samé. A dôkazom toho je aj nápaditá stratégia, ktorá svojim podnázvom robí z obetí termonukleárnej vojny len čísla v štatistikách. Smršť atómoviek je len vo vašich rukách a tak môžete dať svetu zbohom aspoň takou malou nukleárnou búrkou. 

 

 

 

Final Fantasy VI (1994) – SNES, PS, GBA, Virtual Console, PSN

Šiesta časť série Final Fantasy vyniká niečím nevídaným. Hlavný antagonista, Kefka Palazzo, v zničení civilizácie uspeje a to už v polovici hry. Nie len, že sa jedná o zlého klauna, čo samo o sebe neveští nič dobré, ale rozdelí aj vašu skupinu. Napraviť skazu už nedokážete. Ostáva vám ju len zmierniť.

 

 

Enslaved: Odyssey to the West (2010) Xbox 360, PS3 [recenzia]

Voľná adaptácia tradičného čínskeho príbehu Cesta na Západ vás zavedie 150 rokov do budúcnosti, kedy po strašnej vojne zostali už len zvyšky ľudstva, no po svete sa stále nachádzajú bojové stroje. Je len na vás, aby ste tento zničený svet vymanili spod tyranie.

 

 

Disaster Report (2003) - PS2

Svet nutne nemusí zaniknúť okamžite. Môže sa postupne rozpadať pod náporom prírodných katastrof, za ktoré si opäť môžu ľudia. Disaster Report vám však dáva aspoň malú šancu, že pred všetkými tými zemetraseniami, povodňami, padajúcimi budovami a inými nešťastiami utečiete.

 

 

MotorStorm: Apocalypse (2011) – PS3 [recenzia]

Aby ste si nemysleli, že apokalypsa vás môže zasiahnuť len pri takom bežnom leňošení. Víchrice, tornáda, zemetrasenia, tsunami, s tým vy už nič nenarobíte. Tak prečo si takto na konci sveta aspoň adrenalínovo nezajazdiť?

 

 

The Terminator: Future Shock (1995) – DOS

James Cameron vytvoril skvelú víziu postapokalyptickej budúcnosti, no Bethesda sa vám snažila zobrať aj tú poslednú nádej. Technologicky revolučná hra vás zaviedla do sveta, kde sa Skynet z budúcnosti snažil ovládnuť minulosť a takmer vyhladil aj posledné zvyšky ľudskej civilizácie.

 

 

Primordia (2012) – PC [recenzia]

Možno nie je ani tak dôležité ako skončíme, ale čo tu po nás zostane a aký odkaz ľudstvo zanechá. Týmto sa zaoberá nová adventúra Primordia, ktorá budúcnosť ľudstva nevidí príliš optimisticky. A dokonca nevkladá veľké nádeje ani do spoločnosti, ktorá tu nastane po nás.

 

 

Half-Life (1998 - ?) – PC, Mac, Xbox, Xbox 360, PS2, PS3

Nemusí nastať žiadna katastrofa, aby sa naša civilizácia ocitla na zozname ohrozených druhov. Stačí len nedbanlivo otvoriť bránu do inej dimenzie a čakať čo odtiaľ vylezie. Našťastie po svete chodí mnoho vzdelaných inžinierov zručných v práci s páčidlom. Akurát zatiaľ nemáme ani tušenia, ako to celé pre nás dopadne.

 

 

Zombi U (2012) – WiiU [recenzia]

Už od čias Georga A. Romera je obľúbeným spôsobom skoncovať so svetom zombie nákazou. A Zombi U vás postaví rovno pred hotovú vec: neprežijete ju. Nemáte šancu. Skôr či neskôr si vás to nájde. Hlavnou otázkou tak zostáva ako dlho sa vôbec dokážete o svoj život biť.

 

 

Shin Megami Tensei: Lucifer's Call (2005) – PS2

Táto séria je známa tým, že sa s ľudstvom nemazná. Apokalypsa je tu na dennom poriadku, avšak v Lucifer's Call sa z hlavného hrdinu - školáka, razom stáva démon, ktorý je zapletený do zničenia sveta ako ho poznáme, aby sa mohol znovu zrodiť. Cestu si však určujú hráči.

 

 

I Have No Mouth, and I Must Scream (1995) – PC, Mac

Adventúra inšpirovaná novelou Harlana Ellisona predstavuje budúcnosť, akú by ste zažiť nechceli. Zlovestný počítač vyhubil celé ľudstvo až na piatich vyvolených, ktorých osudom je najbližších 109 rokov trpieť v ukrutných mukách.

 

 

Mass Effect (2007 - 2012) – PC, Xbox360, PS3, WiiU

BioWare vo svojej sci-fi sérii predstavili hrozbu, ktorá nemá v pláne vyhľadiť ľudstvo, ale celú galaxiu, pričom v závere vďaka svojmu koncu raní nejedno fanúšikovské srdce. Obrovský vesmír, výborné vedľajšie postavy a hrozba Reaperov nás držali v napätí celých 5 rokov.

 

 

Metro 2033 (2010) – PC, Xbox 360

Ľudstvo dokáže prežiť aj nukleárnu katastrofu, vždy sa nejako prispôsobí novým podmienkam. No spoločnosť už nikdy nebude taká ako predtým. V tuneloch moskovského metra sa už o živote hovoriť nedá, no stále je to lepšie ako to, čo vás čaká na povrchu.

 

 

Fallout 3 (2008) – PC, Xbox 360, PS3 [recenzia]

Ťažko hľadať ikonickejšiu sériu spätú s apokalypsou ako je práve Fallout. Tretia časť sa síce odklonila od svojich koreňov, no zobrazila svet, v ktorom skutočne cítite pozostatky jadrovej vojny na každom kroku. A na vás nechala, či tento svet zničíte ešte viac, napríklad odpálením nukleárnej bomby.

 

 

 

The Legend of Zelda: Majora's Mask (2000) – N64, GC, Virtual Console

Hrdina Link má so zachraňovaním sveta síce bohaté skúsenosti, no v Majora's Mask stojí pred zdanlivo nemožnou úlohou. Do zničenia sveta zostávajú tri dni a len ťažko mu dokáže zabrániť. Dokáže sa však vrátiť späť na začiatok svojho trojdenného cyklu. Ak však neuspeje, do planéty narazí mesiac a zničí všetko, čo ste poznali.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk