Steambox je na ceste

Gabe Newell z Valve prehovoril o Steamboxe a nevyhol sa ani svojej naučenej fráze o tom, aký je Windows 8 zlý a ako každému v PC biznise robí zle.

pridal saver 9.1.2013 o 11:03 pod hardware
Steambox je na ceste

HARDWARE > NOVINKY >

Gabe Newell z Valve prehovoril o Steamboxe a nevyhol sa ani svojej naučenej fráze o tom, aký je Windows 8 zlý a ako každému v PC biznise robí zle. Teraz pridal aj to, že Windows 8 je vlastne nepoužiteľný. Samozrejme, vieme prečo, lebo tlačí na Linux a nepáči sa mu, že Windows už má aj vlastný Store.

Čo sa týka Steamboxu, ten vo Valve nazývajú Bigfoot a pracujú na viacerých prototypoch, niekoľko z nich mali aj na CES (ukázali ich na fotkách), na výstavisku bol však iba Piston. Finálny hardvér budú predávať pod vlastným menom a budeme o ňom počuť v nasledujúcich mesiacoch.

Gabe potvrdil, že Steambox bude bežať na Linuxe, aj keď, ak budú hráči chcieť, budú si môcť preinštalovať na Windows, keďže to bude otvorené PC. Valve ku svojej konzole pridá aj vlastný ovládač, ktorý nebude motion, ale bude zameraný na biometriu, kde zrejme senzory na ruky a sledovanie pohľadu očí nebude chýbať.

Valve k tomu pridá rozšírené možnosti Steam Store, ktorý napríklad umožní vytvárať ľuďom vlastné tímové obchody, kde môžu zadeľovať hry ako napríklad najhoršie hry zo Steamu a podobne. K tomu samotná konzola bude zároveň aj serverom a umožní napríklad zapojiť osem televízorov / monitorov a osem ovládačov, na ktorých sa bude dať hrať a všetky budú mať potrebný výkon. Chceli by tým vrátiť LAN party, ale bez všetkých tých káblov. 

Plné interview si prečítajte na Verge.

Update: Zatiaľ čo Gabe tvrdí, že informácie prídu v nasledujúcich mesiacoch, inžinier Steamboxu Ben Krasnow hovorí, že zatiaľ nemajú žiadne plány na ohlásenie hocičoho v roku 2013. Na druhej strane, Gabe je šéf a čo on povie to platí.

Odznela aj ďalšia informácia a to, že popri Bigfoote, teda steamboxe pracujú aj na Littlefoot projekte, čo bude handheld a zrejme nebude mať ďaleko od toho čo priniesla Nvidia





Steambox je na ceste  Steambox je na ceste  Steambox je na ceste
Steambox je na ceste  Steambox je na ceste  Steambox je na ceste
Steambox je na ceste
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19492)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk