Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online

Čo máme očakávať od novej MMO, ktorej predchádzali kultové RPG Morrowind a Skyrim?

pridal uni 20.3.2013 o 16:06 pod hry
Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online

HRY > NOVINKY >

The Elder Scrolls Online odkrýva pravú tvár, ukazuje svoje prednosti a aktuálnu podobu. Bude vám imponovať?

Hra má minimalistické užívateľské rozhranie. Na obrazovke uvidíte len zameriavač, minimapu a navigátor úloh. Ukazovatele života, staminy a magicky sa popri lište s rýchlym prístupom ukážu len v boji alebo pri zranení. Plne nahovorené dialógy sa zobrazujú vo zväčšenom okne s pohľadom prvej osoby, podobne ako v Skyrime, s mierne rozšíreným menu na spôsob Morrowindu, animácie tvárí však ešte treba dopracovať.

V boji švihnete mečom, alebo použijete luk, či palicu pomocou ľavého tlačítka myši, pravé je blok. Pri zadržiavaní útoku sa následne vyvolá silný výpad.  Blokovanie odrazí kúzla, môže ochromiť protivníka a následné útoky mu spôsobia väčšie poškodenie. Príručná lišta má šesť slotov na talenty plus ďalšiu jedinečnú schopnosť, napríklad meteorit, a priestor na požívateľné predmety. Schopnosti v hre nevyžadujú čas na opätovné použitie. Dôležitejšie v boji je efektívne využitie zdravia, staminy a magicky. Napríklad bloky, šprint a uhýbanie sú viazané na staminu. Na rozdiel od štandardných Elder Scrolls hier, kúzla nemusia byť vložené do ruky pred ich použitím, útočia okamžite. To urýchľuje boj, ktorý má bližšie k singleplayerovým hrám ako tradičným MMO.

Stealth techniky ovláda každý, ale nemajú takú hĺbku ako v Skyrim. S použitím CTRL sa postava skrčí a ocitne v móde zakrádania, čo umožní obísť tábory alebo nepriateľov a takto máte šancu splniť úlohy aj bez násilia. Systém je založený najmä na línii dohľadu a plíženie vyžaduje určité plánovanie krokov. Pri tom sa kurzor mení na oko, ktoré naznačuje, kedy možete byť spozorovaní. Je možné aj nenápadne okrádať vybraných nepriateľov, ale ak sa veľmi priblížite, môžete vyvolať poplach a stratiť krytie.

Systém schopností je na pomedzí Skyrimu a Guild Wars 2 a čerpá z obidvoch titulov. Zvyšovanie levelov prispieva k rozvoju zdravia, staminy a magicky a pridáva skill pointy. Začína sa so setom úvodných schopností založených na rase, povolaní a výstroji. Ďalej sa rozvíjajú bodmi a odomykajú nové pasívne a aktívne schopnosti. Aktívne sa zlepšujú častým používaním a na piatom stupni môžete použiť ďalší bod na morfovanie kúziel a talentov do jednej z dvoch variant.

Aj keď je počet pridelených skill poitov limitovaný, časom sa dajú získať ďalšie sety schopností, napríklad keď sa stanete členom magického spolku, získate prístup k novým kúzlam, na základe vášho postavenia v spolku.  Pri štarte hry bude okrem magického dostupný aj spolok bojovníkov. Temné bratstvo a spoločenstvo zlodejov pribudne neskôr. V PvP bitkách sú extra schopnosti a možnosť využiť špeciálne stavy hráča, napríklad  vampirizmus.

Mestá sú relatívne statické, NPC postavy vychádzajú z vašich počinov. Nepriatelia v boji však spolupracujú, napríklad sa niekoľko humanoidov spojí a podľa situácie požadujú liečenie alebo vytvoria špeciálne útoky. Nepriatelia z rovnakej frakcie majú prístup k doplnkovým schopnostiam. Špeciálne schopnosti majú aj monštrá, napríklad pavúky požierajú svojich zabitých spojencov, aby sa posilnili.

V hre môžete vstúpiť do každej zóny s jednou postavou bez ohľadu na frakciu. Pri postupe sa vyšplháte na úroveň 50, začínate s osobným príbehom pre vybranú stranu a po skončení si môžete zvoliť inú frakciu.

Výroba predmetov vychádza zo systému v Skyrime. Dostupných je päť povolaní: Armorsmith, Weaponsmith, Enchanter, Alchemist a Provisioner. Hráč sa môže venovať každému odvetviu, ale len v jednom byť majster. Predmety sú vytvorené z ingrediencií a doplnkov, ktoré majú skryté vlastnosti. Reverzné inžinierstvo a rozoberanie vecí umožňuje spoznať niektoré z týchto vlastností a použiť ich vo svojich predmetoch. Navyše je možné zvoliť štýl nosených predmetov, zbraní a výstroje, napríklad sekera môže byť okrkská či bretónska.

Ďalšie informácie o hre nájdete v početných dojmoch na portáloch: IGN, Polygon, Game Informer, Eurogamer, Rock Paper Shotgun, Destructoid, Game Reactor, PC Gamer, Shacknews a Massively.

The Elder Scrolls Online sa bude hrať tento týždeň na PAX East a momentálne je vo fáze uzatvoreného beta testu.





Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online  Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online  Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online
Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online  Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online  Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online
Nakuknutie do sveta The Elder Scrolls Online
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk