História Gears of War série

Gears of War séria práve dostala prequel, ktorý začal a zároveň ukončil pôvodnú trilógiu na Xbox360 platforme. Je teda najvyšší čas na jej zhrnutie.

pridal saver 31.3.2013 o 11:24 pod hry
História Gears of War série

HRY > NOVINKY >

Gears of War séria práve dostala prequel, ktorý začal a zároveň ukončil pôvodnú trilógiu na Xbox360 platforme. Je teda najvyšší čas na jej zhrnutie. Celá séria sa stala pilierom aktuálnej generácie Xbox konzoly a v mnohých smeroch určovala trendy vývoja hier tejto generácie. Zároveň ukazovala aj vývoj grafiky a posun samotného Unreal Enginu 3.

 

História Gears of War série

Gears of War - 2006 - Xbox360 / PC  - 94% priemer recenzií - Sector 9.5

Hra Gears of War vyšla v roku 2006 ako jedna z prvých skutočne next-gen titulov, ukázala kvalitnú grafiku a úplne nový cover & shoot štýl, ktorý postupne implementovali prakticky všetky akcie z tretieho pohľadu. Hra ukázala, že skrývať sa netreba len za rohmi budov. Zároveň však nakopla aj ďalší a to už menej zaujímavý trend a to hnedé, šedé a iné farebné filtre, pri ktorých si autori mysleli, že je to in a tak to treba do hier dávať.

Mimo toho však ukázala nový svet planéty Sera, jeho brutalitu, ale aj krásu a jedinečné prestrihové scény rovnako prinášajúce svoj diel do novej generácie. Samotný príbeh hry bol skôr doplnkom pobehovania po svete a vystrieľavania námestí a bossov, ale vzhľadom na to, že hra mala štýl a ukázala to čo doteraz nikto, zaujala a drobné detaily sa dali odpustiť. Navyše hra rozbehla vo svojej generácii aj kooperáciu, kde dala možnosť dvom hráčom prechádzať celou kampaňou. To sa postupne stalo štandardom, aj keď niekedy až nepríjemným, kde sa pre kooperáciu začala obmedzovať a upravovať singleplayer kampaň.

Príjemne hru doplnil aj multiplayer, ktorý vo svojom brutálnom štýle zaujal hráčov a priniesol niečo iné ako Halo a vtedy sa ešte len rozbiehajúce sa Call of Duty. 

 

História Gears of War série

Gears of War 2 - 2008 - Xbox360 - 93% priemer recenzií - Sector 9.5

Vojna pokračuje a my o dva roky neskôr sledujeme ďalšiu pôsobivú cestu Marcusa Fenixa, tentoraz do útrob planéty Sera. Vojna graduje, mestá sa prepadávajú pod zem a priatelia umierajú. Dvojka prináša to, čo jednotke chýbalo a to rozmanitosť a epickosť. Boje teraz výraznejšie dopĺňajú bossovia, pribudli väčšie armády, rôzne vozidlá. Jednoducho bolo sa na čo pozerať. Kooperácia ani tentoraz nechýbala.

Zatiaľ čo hra výrazne vylepšila kampaň, multiplayer Epic úplne pokazil. Zmenil toho až príliš veľa od jednotky a polovica z úprav nebola doladená. Epicu trvalo takmer rok, kým to dal celé dokopy.  Naštastie zachránil to Horda mód, ktorý bol kooperačný obranný mód a rovnako to bol nový prídavok do next-gen hier, ktorý začali hry aplikovať stále častejšie.

 

História Gears of War série

Gears of War 3 -  2011 - Xbox360-  91% priemer recenzií - Sector  9.5

Na famózne ukončenie trilógie sa čakalo o rok dlhšie, ale dorazilo a tak ako prvé dve časti zaujalo. Znovu bolo krajšie a epickejšie, ale už za tu začali odrážať preferencie kooperácie a zasiahli aj do kampane, nie výrazne, ale predsa to bolo pri hre jedného hráča cítiť. Na druhej strane kooperačná hra bola jedna z najlepších vôbec a ponúkla možnosť hrať štyrom hráčom, ktorý spoločne dobojovali vojny na planéte Sera.

Multiplayer pokračoval vo svojom štandardnom, ale tentoraz už opravenom štýle, aj keď úplne ho prevalcovala kooperačná Horda 2.0 a nový Beast mód, dokonalé kooperačné módy, ktoré dokázali nadlho zaujať a ukázali dokonalú kooperáciu.

 

História Gears of War série

Gears of War Judgment - 2013 - Xbox360 - 79% priemer recenzií, Sector 8.5

Judgment už nevyvíjal Epic, ale poľské štúdio People Can Fly, ktoré v hre prinieslo ako prequel, tak aj aftermath, teda udalosti pred a aj po konci pôvodnej trilógie. Všade sledovali osudy Damon Bairda, veliteľa Kilo jednotky, ktorý sa neskôr pridá k Delte. 

Samotný štýl hry je menej príbehový a viac zameriavaný na vystrieľavanie námestí a už nebol presne tým, čo prvé tituly a jeho hrateľnosť už začala byť ošúchaná. Na druhej strane hráči spoznajú svet planéty pred vojnou, ešte takmer nedotknutý hrozbou z vnútra planéty. Hra je pre fanúśikou série povinnosťou.

Multiplayer ostáva v štandarde, ale People Can Fly zamixovali kooperačné mody, kde Horde a Beast nahradzujú Survival a Overrun, oba sú však zábavné a náročné.

 

 

História Gears of War série

 

Gears of War 4 - 2017 - Xbox One, PC - 84% priemer recenzií, Sector 9.0

Kormidla Gears of War série sa ujalo Coalition štúdio a ich prvým samostatným titulom v sérii bola štvrtá časť. Tá prišla na novú generáciu konzoly  a zároveň aj na PC. Samotná hra príbehovo otvorila novú generáciu a to doslova, keďže v príbehu je nový tím v ktorom je aj syn hlavnej postavy.  Coalition tu veľmi neriskovalo, pokúsilo sa pretvoriť len hru do novej generácie a aj sa niečo naučiť.

 

Gears Pop! - 2019 - mobil 

Gears sériu tento rok doplnila aj mobilná verzia hry, ktorá ponúk taktické Royale boje v Gears univerze. Kde do útoku proti nepriateľom vysielať svojich bojovníkov. 

 

Gears 5 - 2019 - Xbox One, PC - 85% priemer recenzii , Sector 9.0

Práve vydaný Gears 5 priniesol do série inovácie a posunul ju vpred. Kampaň sa otvorila ponúkla rozsiahle prostredia, priniesla aj rozmanitosť, ľahké RPG prvky, nechýba kooperácia pre troch hráčov ako v kampani, tak novom Horda režime so špecializovanými postavami, tak aj v novom Escape režime. Dopĺňa to veľká dávka multiplayerových režimov. 

 

Popri štyroch hlavných hrách sa v tichosti vyvíjali aj ďalšie dve: Gears of War: Exile, ktorá mala byť Kinect Gears of War hra, ale bola zrušená a nedávno sa objavil aj náznak Gears of War Tactics, ktorý bude strategickým prídavkom do série, len zatiaľ je otázne, či pre Xbox360 alebo PC / tablety.

V každom prípade Gears of War séria sa na Xboxe napevno usídlila hneď vedľa Halo.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk