Intel sa pripravuje na grafickú vojnu

Na GDC Intel predstavil nové grafické technológie a pripravuje sa na vojnu s Nvidiou a AMD.

pridal saver 31.3.2013 o 19:10 pod hardware
Intel sa pripravuje na grafickú vojnu

HARDWARE > NOVINKY >

Na GDC Intel predstavil nové grafické technológie a pripravuje sa na vojnu s Nvidiou a AMD. Nový Haswell procesor totiž ponúkne reálnejší grafický výkon a pri tejto príležitosti predstavil dve funkcie, ktoré budú môcť autori hier na ich čipe využívať. Pôjde o InstantAccess a PixelSync. Obe predvádzali na GRID 2 a Total War Rome 2, ktoré dostanú ich podporu.

InstantAccess bude len sharovanie pamäte medzi CPU a GPU, (čo bude jedna z dôležitých funkcií aj na nových konzolách), ktoré si môžu navzájom pristupovať do pamäte a teda už nebudú nasilu oddelené. Neznamená to výrazné zvýšenie framerate, ale hlavne eliminovanie klesania framerate pri scénach náročných na výmenu textúr a objektov. Reálne sa zvýši framerate o 1 - 2%.

PixelSync je už čisto grafická záležitosť, ktorá ponúkne nezávislú transparentnosť objektov (Order-Independent Transparency), teda napríklad vytváranie reálneho dymu a podobných efektov a materiálov náročných na transparentnosť ako sklo, voda, rastliny, vlasy. Síce DX11 má podporu priamo v sebe, grafické karty zatiaľ neboli stavané, aby niečo také podporovali bez výrazného dopadu na framerate. A zatiaľ čo aktuálne grafické karty znížia framerate o 70%, Haswell len o 10%. Napríklad pri Grid 2 funguje Haswell pri 40 - 50 fps, pri zapnutej transparentnosti je to strata 4 - 5 fps.

Upravený dym je na obrázku vpravo:

Intel sa pripravuje na grafickú vojnu

Sú to síce zatiaľ len drobné grafické funkcie, ale je dobré, že sa Intel prebúdza a začína v tejto oblasti niečo robiť. Veľa notebookov totiž teraz používa ich pribrzdené Intel HD čipy, kde sa síce na novom Intel HD 4000 dá hrať, ale len pri minimálnych detailoch, s prechodom na Haswell dostanú notebooky reálny grafický výkon, ktorý by mal vzrásť na úroveň GeForce GT 650M, čo zvládne hry veľmi slušne a napríklad Battlefield 3 spustí aj ultra nastaveniach pri 30 fps v rozlíšení 1600x900. Je to síce o rok-dva neskôr ako by sa patrilo, ale predsa.





Intel sa pripravuje na grafickú vojnu   Intel sa pripravuje na grafickú vojnu
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk