2347 hier vytvorených počas 48 hodín

Minulý víkend prebehol globálny programovací maratón Ludum Dare, výsledkom sú originálne hry, ktoré si môžete stiahnuť a zahrať zadarmo.

pridal spacejunker 2.5.2013 o 15:48 pod informácia
2347 hier vytvorených počas 48 hodín

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Uplynulý víkend sa v dňoch 26. - 28. apríla konala globálna akcia Ludum Dare, počas ktorej bolo naprogramovaných 2347 hier počas 48 hodín. 

Ludem Dare alebo LD48 sa koná trikrát do roka, v poradí 26. diel série sa niesol v znamení minimalizmu a organizátorov príjemne prekvapilo obrovské množstvo vytvorených titulov. A to až natoľko, že vyzývajú tvorcov, aby uploadovali 10 sekundové gameplay videá, z ktorých sa vytvorí krátky film. Aktuálne totiž prebieha trojtýždňové hodnotiace obdobie, počas ktorého môžu tvorcovia hodnotiť prihlásené tituly. 

Víťaz si neodnesie žiadne fyzické ani peňažné ceny, ale uznanie od kolegov-kóderov. Všetky hry sú k dispozícii na stiahnutie alebo zahratie zadarmo na stránkach Ludum Dare.

2347 hier vytvorených počas 48 hodín

Najviac priestoru v médiách zo všetkých zatiaľ získala hra Drop od Markusa “Notch” Perssona. Tvorca Minecraftu, inšpirovaný stropom vlastného bytu, vás preskúša z prstokladu. V Drop padáte (alebo stúpate, záleží od uhlu pohľadu) hexagonálnym tunelom ťukaním do kláves. Samozrejme, hra zvyšuje rýchlosť a kladie dôraz na to, aby ste písali čo najrýchlejšie. 

2347 hier vytvorených počas 48 hodín

Druhým slávnym menom je George Broussard, zakladateľ 3D Realms. Jeho The Road vám zase ukáže, aké to je bežať s nožnicami a čo sa stane, ak na ne padnete, teda ak to dokážete vyčítať z červeného štvorca, s ktorým preskakujete životné prekážky na časovej osi. Skúsite preskákať až do dôchodu? 

Z úplne iného súdku je textová hra Biography programátora z britského štúdia Hello Games. Zaobíde sa bez grafiky, zvukov a po jej konci, kam dorazíte po troch klikoch, si ju možno pre istotu spustíte odznovu, či vám náhodou niečo neušlo. 

2347 hier vytvorených počas 48 hodín

Všetky menované vsadili viac na mechaniku ako obsah, Gods Will Be Watching na to ide z opačného konca. S minimom interakcií musíte prežiť 40 dní v skupine na samote až do príchodu záchranného tímu. Hra má nezvyklo kvalitný pixelart.

2347 hier vytvorených počas 48 hodín

Osobným favoritom je hopsačka Chameleon Run od slovenského programátora Jána Ilavského pôsobiaceho v tíme Hyperbolic Magnetism. Tvrdí o nej, že ju naprogramoval jednou rukou a preto ju musíte aj jednou rukou hrať. So štvorcom preskakujete z jedného bloku na druhý, pričom sa snažíte zladiť farbu ešte pred dopadom. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk