Krabicové hry to majú spočítané, tvrdí Wargaming.net

Model Free to play nie je iba trendom, ale otázkou prežitia aj pre Xboxovú verziu World of Tanks.

pridal spacejunker 16.9.2013 o 18:09 pod hry
Krabicové hry to majú spočítané, tvrdí Wargaming.net

HRY > NOVINKY >

V hernom priemysle zúri nefalšovaná vojna. O teritórium, presvedčenie zákazníka, trhovú cenu. V jej čele je aj Wargaming.net z Bieloruska. Pripravenú artilériu a vzdušné sily necieli na pulty obchodov, ale do segmentu digitálnej distribúcie, presnejšie povedané medzi free to play hry, kde je fyzický nosič iba spomienkou na časy dávno minulé. “Sme na pokraji evolúcie v monetizácii celého MMO žánru,” povedal mi Dima Pinchuk (Global PR a Marketing Director) v presklenenej kancelárii počas výstavy GamesCom.

Wargaming.net verí v budúcnosť “zadarmo”. Skupina nadšencov a zapálených fanúšikov vojenskej histórie si jedného dňa povedala dosť a urobila radikálne rozhodnutie: prestanú robiť čisto singleplayerové hry a nebudú dávať hotové produkty do rúk vydavateľom. Boli presvedčení, že: “Krabicové hry vymierajú.” 

“Nikto neveril, že tanková hra môže byť úspešná,” spomína s úsmevom na jednu z najväčších prekážok, akým čelili pri vývoji World of Tanks. V prostredí MMO hry bolo jednoduchšie stotožniť sa s elfkou ako s niekoľko tonovým strojom. Wargaming.net dokonca uvažoval najskôr o fantasy hre v štýle Orkovia vs Elfovia. “Dokázali sme im, že sa mýlia.” Dnes eviduje World of Tanks viac ako 70 miliónov registrovaných užívateľov a má namierené po prvýkrát na konzoly, konkrétne na Xbox 360, kde si hru môžete vyskúšať prostredníctvom otvorenej beta verzie.

“Wargaming.net šli za Microsoftom a rovno sa ich spýtali, kto by bol ideálnym partnerom na spoluprácu,” vysvetľuje po lopate dizajnér Matt Monforte. Našli spoločnú reč okamžite, Microsoft chcel svoju prvú konzolovú free to play MMO a Wargaming.net zase vlastnú konzolovú hru. Na vrchole zoznamu kandidátov bolo štúdio Day 1 Studios. “Koncom minulého roka sme vytvorili demo a šli sme s ním do Minska za producentmi, kde bolo veľmi dobre prijaté.” Výsledok? Day 1 Studios bolo začiatkom tohto roka odkúpené Wargaming.net za 20 miliónov dolárov.

“Vychádzali v ústrety a chápali, čo potrebujeme,” stručne opisuje Monforte spoluprácu s Microsoftom, ktorý si od apríla neúčtuje za updaty pre hry vydané cez Xbox Live. Pri kadencii patchov a opráv by to bolo pre World of Tanks likvidačné. Monforte dodáva, že všetky updaty pre Xboxovú verziu budú zadarmo a budú vychádzať tak často ako sme zvyknutí u PC verzie.

Na štarte World of Tanks Xbox 360 bude 70 tankov a šesť máp, do hry sa prihlásite aj existujúcim kontom, avšak nebude možné preniesť zdroje ani skúsenosti. “Kameru umiestňujeme nižšie, čo má za následok, že hra pôsobí rýchlejšie,” ukazuje na obrazovku, kde prebieha mála vojna v aktuálnej beta verzii. “Americké a európske konzolové publikum preferuje explozívny gameplay, ktorý udrží ich pozornosť.” Nie je to len dynamickejšia hra, ale aj o kúsok rýchlejší nárast skúsenostných bodov. “Chceme, aby hráči boli odmeňovaní rýchlejšie a vydržali pri hre dlhšie.” Jedinou podmienkou na hranie je vlastniť zlatý účet, tí so strieborným však budú môcť vyskúšať trial verziu. 

“Od začiatku sme chceli, aby náš free to play model nebol agresívny,” hovorí Pinchuk. “Stále budú existovať prémiové hry ako Civilization, ktoré nájdete iba v obchodoch zabalené v krabičkách a budete ich kupovať za reálne peniaze, ale pri digitálnom distribučnom kanáli existuje aj iná cesta.” Wargaming.net ponúka s vlastným modelom Free to Win spravodlivosť pre všetkých. Inými slovami, ten kto má peniaze, aj tak nevyhrá.

“Free to Win nie je žiaden marketingový ťah,” popisuje systém, ktorý je už implementovaný do PC verzie World of Tanks a budú na ňom postavené aj World of Warplanes a World of Warships. V hre nenájdete nič, čo by sa nedalo kúpiť za hernú menu - kredity. Môžete si to však uľahčiť a ušetriť čas investovaním reálnych peňazí. “Robí to hru viac otvorenejšiu masám, a čím je tá masa väčšia, zväčšuje sa aj skupina hráčov ochotných platiť za šetrenie času."





Krabicové hry to majú spočítané, tvrdí Wargaming.net
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk