Philips Hue, dočasná náhrada za Illumiroom?

Neutíchajú snahy o zapracovanie systému podobného Hue od Philipsu

pridal roberto 25.12.2013 o 10:06 pod hardware
Philips Hue, dočasná náhrada za Illumiroom?

HARDWARE > NOVINKY >

MIcrosoft nepriniesol osvetľovací systém Illumiroom spolu s Xboxom One. Mnohí hráči ale boli myšlienkou Illumiroomu príliš nadšení, než aby na ňu zabudli alebo trpezlivo čakali na nové správy od Microsoftu. Jeden z nich preto prebral iniciatívu a snaží sa Illumiroom aspoň čiastočne nahradiť. Domáci majster upozorňuje že nedokáže skutočne rozšíriť to, čo sa zobrazuje na obrazovke do okolitého prostredia, ale je odhodlaný urobiť hry pútavejšími pomocou dynamického nastavenia osvetlenia v miestnosti závislého na hranej hre.

Podrobnosti o možnostiach nastavenia zatiaľ nie sú známe, ale nápad je založený na Hue Ambilight systéme od firmy Philips. Ambilight TV dokáže pomocou farebných LED diód na zadnom panely premietať farebné svetlo na stenu za TV, ale spolupracuje tiež so žiarovkami v rovnakej miestnosti.

 

 

Tento koncept je odlišný od Illumiroomu, ktorý kombinuje projektor a Kinect pre dynamické prekrytie nábytku 3D grafikou. To Microsoftu umožnilo zaplniť miestnosť virtuálnym snežením či nechať objekty vypadnúť z televízora.  Farebné žiarovky nie sú schopné zobraziť takýto druh detailov, ale tento geekovský projekt môže v blízkej budúcnosti umožniť vývojárom nechať vašu miestnosť blikať namodro pri príjazde policajného auta alebo zaplniť mihotajúcou sa červeňou až sa ocitnete v horiacej budove.

Philips sprístupnilo vývojárom Hue API už v marci tohto roka a aplikácie od menších firiem Revolv a IFTTT už sú dostupné. Či by boli ochotní sa tomuto riešeniu otvoriť aj jednotliví výrobcovia nextgen konzol je zatiaľ otázne.

K dispozícii je malá ukážka možností kombinácie Xbox One a Hue, ak by ale Hue podporu implementovali do hry priamo vývojári, kvalita zážitku by mohla vzrásť:





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19891)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk