Týždenník - týždeň oslobodenia herných sérií

Microsoft kúpil Gears of War sériu, EA zrušilo vývoj Need for Speed a Nintendo mení stratégiu. To sú správy týždňa.

pridal saver 2.2.2014 o 19:17 pod hry
Týždenník - týždeň oslobodenia herných sérií

HRY > NOVINKY >

Microsoft kúpil Gears of War sériu, EA zrušilo vývoj Need for Speed a Nintendo mení stratégiu. To boli správy týždňa.

Microsoft spravil tento týždeň veľmi dobrý krok a kúpil si od Epicu Xboxovú  Gears of War sériu. Epic už so sériou nestíhal a tak Microsoft dal vývoj novej hry na plecia svojmu novému Black Tusk štúdiu. Xbox tak bude mať aj v tejto generácii postarané o akčnú exkluzívnu sériu, ktorá by sa striedala s Halo.

Z iných noviniek sme mali nečakanú správu z EA, ktoré zrušilo vývoj novej časti NFS série, je to prekvapivé, lebo séria sama o sebe mala svoje meno a aj relatívne slušné predaje, aktuálnej časti sa predali cez 2 milióny a Ghost štúdio ju stihlo pripraviť naraz na 5 platforiem z toho dve nové. Nech je ako chce, teraz budú pracovať na Battlefield hre, ktorá je na pláne tento rok. Mala by byť policajne ladená.

Popritom sme si porovnali mobilné GTA San Andreas s PC verziu, objavili sa prvé mody pre konzolovú verziu GTA V, ktoré napríklad pridali fps pohľad pre ovládanie vozidiel.  K tomu bol leaknutý prvý záber z Left 4 Dead 2 konverzie na Source 2.0 engine, už je však starý tri roky a engine a ani port hry stále nikde. Novinky okorenil Zaklínač 3 s tromi novými zábermi a vyzerá, že nového Duke Nukema uvidíme už o 25 dní, ale zrejme pôjde o akčnú rpg z horného pohľadu a teda nič čo by sme nevyhnutne potrebovali.

Nové video priniesli aj autori Bioshocku a ukázali druhú epizódu Burial at Sea expanzie pre Boshock Infinite.

Z technologických vecí sme sa pozreli na výkon 100 eurovej R7 260X karty, ktorá je na svoju cenu prekvapivo výkonná a je mierne rýchlejšia ako grafický čip v PS4.

K tomu sme tu mali veľký leak informácii z Microsoftu, nie sú potvrdené, ale ani nereálne, hovoria o vydaní Forza Horizon 2 tento rok, spolu s Halo 2 a Quantum Break. Samotné Halo 5 vyjde vraj až budúci rok. Pre nás tam bola zaujímavá informácia o vydaní Xbox One v rôznych krajinách, podľa ktorej je Slovensko v poradí na Október.

A zaujímavý postup ohlásilo aj Nintendo, ktoré začalo mať problémy so svojim špecifickým prístupom ku konzolovému hraniu, keďže konzoloví hráči akoby chceli hlavne rozlíšenie a ostatné im je ukradnuté a tak síce WiiU neruší, ale pripravuje si záložné plány na financie a to zdravotný priemysel, licencovanie postáv a aj sociálnu aplikáciu pre mobily.

Zo zaujímavých technologických videí tu máme porovnanie fyziky ničenia v BeamNG a Next Car Game:

Nakoniec z recenzii sme sa pozreli na Assassins Creed Liberation HD, vyhodnotili  Čitateľskú hra roka 2013, ktorú samozrejme vyhralo GTA,  veľmi úspešne vyštartoval aj kikstarter Broken Age so svojou prvou časťou,  a zrecenzovali sme aj milú Xbox One arkádovku a to Max The Curse of Brotherhood . Z 3DS sme sa pozrelina  Bravely Default a nakoniec sme si do nášho historického okienka zhrnuli históriu Forza Motorsport série.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19863)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk