Týždenník - Týždeň vizuálneho downgradu dopĺňal Batman

Watch Dogs vládol tomuto týždňu, aj keď nie veľmi v dobrom. Podľa aktuálneho traileru a prezentácii zažil zníženie vizuálu a podobne je na tom aj Dark Souls II. Potešil však ohlásený Batman.

pridal saver 9.3.2014 o 19:46 pod hry
Týždenník - Týždeň vizuálneho downgradu dopĺňal Batman

HRY > NOVINKY >

Watch Dogs vládol tomuto týždňu, aj keď nie veľmi v dobrom. Podľa aktuálneho traileru a prezentácii zažil zníženie vizuálu a podobne je na tom aj Dark Souls II. Dark Souls II bolo prezradené len teraz a finálna verzia nezodpovedá tomu, čo autori prezentovali len v januári.

Zrejme firmy cítia, že najlepšie je prezentovať PC verziu, pričom to pre istotu ani nepovedia. Začalo to len pár rokov dozadu, možno práve vtedy keď DICE naplno prezentoval PC verziu Battlefieldu 3 zatiaľ čo ostatné firmy ukazovali len konzolové verzie. Ide o to, že od hier už hráči čakajú viac a jednoducho vizuálne slabá prezentácia už nezaujme. Žiaľ autori naschvál nešpecifikujú ako bude hra vyzerať na inej platforme. Výnimku spravil Kojima, ktorý ukázal všetky štyri verzie Ground Zeroes, síce v rámci svojej prezentačnej PS4 kampane pred jej vydaním v Japonsku, ale predsa, ukázal a zákazník si môže vybrať.

Watch Dogs je v tomto ohľade stále nejasný, nikto nevie ako vyzerá ktorá verzia. Najnovšie totiž Ubisoft posielal do redakcii PS4 preview verziu hry a gameplay videá a trailer sa zhodujú na downgrade pôvodného vizuálu. Teraz je svet hry pustejší, plochejší a výrazne boli znížené všetky nasvietenia, či už cez deň, ale hlavne v noci, kde je to až doslova zlé. Je ešte zvláštnejšie , že Ubisoft mlčí, nevysvetľuje, nehovorí prečo to vyzerá tak ako to vyzerá,  len dodáva, že nextgen verzia vyzerá kvalitne. Určite, by sme chceli aby všade tak ako na prezentačných záberoch, ale to je veľa aj na PC verziu. Hra vyjde 27. mája a uvidíme aká bude jej finálna kvalita, ako na starých, tak aj nových konzolách a hlavne či sa orezávanie dotkne aj PC. To sa mimochodom už minimálne raz stalo a to vo Far Cry 3.

Mimo týchto ťahaní zákazníkov za nos však prišlo aj jedno veľké ohlásenie a to Batman Arkham Knight, nové pokračovanie najlepšej komiksovej hernej série doteraz. A teda znovu od pôvodných tvorcov z Rocksteady, ktorí prinesú nextgen verziu svojej hry na PC, Xbox One a PS4 a tentoraz aj s batmobilom, v ktorom si to budeme šinúť ulicami Gothamu. Zábery nám vizuál hry už priblížili.

Nakoniec sme tu mali aj leak Titanfallu, kde ako kúpené Xbox One, tak aj PC verzie sú hrateľné ešte pred vydaním a hráči už dodávali zábery a aj videá. Niektoré mapy vyzerajú skutočne veľmi pekne na to, že hra beží na starom Source engine.  Už vieme, že Xbox One verzia má 16 GB, PC verzia ťahá 21 GB a inštaluje sa na 50 GB s rozpakovanými zvukmi (34GB sú čisto len zvuky a hlasy v každom jazyku). Rovnako je zatiaľ zbežne potvrdené rozlíšenie Xbox One verzie na 792p, teda rovnaké rozlíšenie ako v Bete.

K tomu z menších prezentácii sme tu mali predstavenie Dragon Age III Inquisition, z ktorého autori predstavili prostredie a vizuál, ktorý dokázali vyžhaviť z Frostbite engine.

Doplnil to malý teasing na Dishonored II, ktorý zrejme vyjde až v roku 2016 a pridá multiplayer a dátum dostal aj Goat Simulator, ktorý vyjde náležite na 1. apríla, nasledovať ho bude Murdered Soul Suspect 3. júna na všetky staré a nové platformy a PC a aj Sniper Elite III ale až 27. júna.

Z indie vecí sme sa pozreli na ohlásenie Planets 3, ktoré vyzerá ako nextgen verzia Minecraftu vo vesmíre prepojených kockatých planét, kde každý hráč má svoju planétu, ktorú si buduje a na ktorej spĺňa úlohy. 

Z technologických vecí sme tu mali napríklad Tegra K1 benchmarky, ktoré ukazujú veľkú rýchlosť, ale žiaľ zatiaľ nie je k dispozícii žiadne zariadenie a teda ťažko niečo súdiť o výdrži a zahrievaní. Prvé by malo vyjsť už teraz v druhom štvrťroku. Konkrétne je ohlásený tablet od Lenova.

Ale zaujímavejšie bolo ohlásenie DirectX 12, ktoré bude predstavené na GDC a príde na PC, Xbox One a mobily. Je to systém, ktorý chce Microsoft spojiť všetky svoje platformy, a zároveň všetky vylepší a zrýchli. Na PC má systém mať okrem iného priamy aj prístup na grafiku a zníženie čakacie doby na procesore. Bude však zaujímavé čo spraví na Xbox One, zrýchli aktuálnu grafiku, alebo len rozšíri jej možnosti?

K tomu nám z technologického hľadiska zlepšil náladu Wargaming, ktorý sa rozhodol zreálniť World of Tanks a pridáva do neho reálnejšiu fyziku.

Z recenzii sme sa pozreli na mobilnú verziu GTA San Andreas,  ktorá nás skutočne sklamala touchscreenovým ovládaním, ak však máte gamepad na mobil, bude hra rovnako hrateľná ako pôvodná verzia. Otázne je len potom či si ju potom radšej nezahrať na veľkej obrazovke. Pozreli sme sa aj na finálnu časť Castlevania Lords of Shadow série, a aj na early access verziu Fortress Craft Evolved, ktoré je prakticky konkurenciou svojho vzoru - Minecraftu. Doplnili sme to Spellforce 2 expanziou, recenziou na Naruto a aj OlliOlli

Včera sme sa pozreli ešte aj na históriu Irrational games, ktoré 2k Games nedávno orezalo na malú takmer indie firmu. Bioshock tak pocestuje do iných rúk.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18424)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk