Stratégia možná len na Wii U? Zoznámte sa s Hex Heroes

Dvojica oceňovaných indie developerov spája sily, aby spolu priniesli nezvyčajnú stratégiu v párty štýle

pridal matus_ace 19.3.2014 o 8:11 pod hry
Stratégia možná len na Wii U? Zoznámte sa s Hex Heroes

HRY > NOVINKY >

Mario Castañeda a Chris Jennewein sú dvaja oceňovaní nezávislí vývojári, ktorí spolu založili štúdio Prismatic Games. Prvý menovaný má na svedomí napríklad aj u nás dobre hodnotený titul The Bridge, druhý má za sebou bohaté skúsenosti z vývoja hier pre PC, XBLA a mobilné platformy. Spájajú svoje sily, aby mohli priniesť nový pohľad na realtime stratégie v Hex Heroes. Ich spoločný počin chce byť vôbec prvou párty stratégiou a vzniknúť (vraj) môže len na Wii U.

Využíva totiž asymetrický multiplayer, kedy hráčom prideľuje rozdielne úlohy. Jeden z nich sa stane veliteľom s GamePadom v rukách. Jeho obrazovka mu poskytne nie len inú perspektívu pohľadu na bojisko, ale taktiež mu pridelí právomoci vykonávať výkonné rozhodnutia, manažovať zdroje a skúmať hernú mapu. Ďalší až štyria hráči preberú skôr akčne zamerané úlohy a budú hrať v splitscreene, pričom musia spolupracovať na spoločnej snahe a to aj napriek veľkým rozdielom.

Zo štvorice hráčov si každý vyberá svoju postavu, ktorej pridelí kombináciu dvoch ľubovoľných tried z celkovo ôsmych. To zaručuje veľkú variabilitu a taktiež nutnosť ku každej hre pristupovať trošku iným spôsobom a s rozdielnou taktikou. Môžu tak vznikať unikátne spojenia ako drevorubač/rytier, či darebák/lukostrelec. Kým prvé spojenie postáv sa snaží byť čo najviac vyvážené, no v ničom zvlášť nevyniká, to druhé je zamerané na záškodníctvo a útok z diaľky.

Hex Heroes chce vyvolávať dojem živej stolnej hry a tomu je prispôsobené spracovanie hry, ktoré je jednoduché, no má svoj štýl založený na ručnej kresbe. Uvidíme, či sa ho autorom podarí do finálnej verzie dopracovať a vylepšiť, čo by rozhodne nebolo na škodu. O soundtrack sa postará nomináciami na cenu BAFTA ocenený skladateľ Grant Kirkhope, ktorý už má za sebou hudbu k hrám ako GoldenEye 007, StarFox Adventures, Viva Piñata alebo Kingdoms of Amalur: Reckoning.

Cesta hry na trh však nebude jednoduchá a aj napriek tomu, že Hex Heroes sú už v štádiu fungujúceho interného konceptu, autori budú potrebovať nakopnúť. Preto sa s hrou chcú uchádzať o priazeň hráčov na Kickstarteri. Kampaň plánujú spustiť už 25. marca, no neponúkli k nej zatiaľ podrobnosti. Ak vás hra zaujala, môžete si pozrieť jej prvý trailer, či zavítať na oficiálnu stránku. Dočkať by sme sa jej mohli niekedy v roku 2015.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk