Ako to vlastne teraz vyzerá s Oculus Rift?

Ako už určite viete včera sa stala nečaká vec a to, že Facebook kúpil Oculus VR, výrobcu virtuálnych okuliarov Oculus Rift. Ale čo to vlastne znamená?

pridal saver 26.3.2014 o 18:24 pod hardware
Ako to vlastne teraz vyzerá s Oculus Rift?

HARDWARE > NOVINKY >

Ako už určite viete, včera sa stala nečaká vec a to, že Facebook kúpil Oculus VR, výrobcu virtuálnych okuliarov Oculus Rift. Ale čo to vlastne znamená?

Podľa autorov je to pozitívne a to pre množstvo vecí, z ktorých veľa ešte nie je verejných. Dôležite je to, že ostávajú na PC ako otvorenej platforme, ktorá im necháva voľnosť. Dodávajú, že pre nich sa nič nemení, ostávajú pracovať nezávisle a rovnako ostanú k indie, vývojárom a fanúšikom priateľskí, tak ako doteraz. Dodávajú, že nikto vás nebude sledovať, ukazovať reklamy ani ponúkať iné invazívne prvky.  K tomu:

- Na používanie Oculus Rift nebude potrebné Facebook konto
- Reklamy nebudú zabudované do hardvéru ani softvéru, bude záležať len na vývojároch čo vám zobrazia
- Nebudú žiadne špecifické prepojenia s Facebookom
- Peniaze použijú na vylepšenie hardvéru, najatie nových ľudí a veľké investície do obsahu (oculus plánuje vyvíjať vlastné hry)

A prečo firmu nepredali Microsoft alebo Apple? Nechceli, aby niekto roztrhol ich spoločnosť na časti a tie časti následne použil na zlepenie svojej vízie virtuálnej reality. Facebook im dal pravý opak, dal im voľnosť rozhodovať o svojej budúcnosti. Nemusia teraz robiť žiadne kompromisy. Doteraz mali veľa malých investorov, ktorí ich v tomto obmedzovali.

Partnerstvom s Facebookom získali masívnu užívateľskú základňu ľudí, ktorá pomôže dostať Oculus a teda aj Virtuálnu realitu medzi masy. Každý v Oculuse je hráč a vedia, že práve oni a herný biznis dokáže vytvoriť jedinečné 3D prostredia aj pre nehráčov.  Táto technológia totiž nie je exkluzívna pre hráčov, a jej zameranie na hry je len odraz aktuálneho stavu VR, nie však dlhodobého potenciálu. Budúcnosť má v učení, komunikácii, trénovaní, rehabilitácii a aj vo filme. Všetko to budú veľké ťaháky pre virtuálnu realitu, ktorou si získa publikum. Oculus nemieri na sociálne médiá a ich užívateľov, ale mieria na každého, kto má dôvod používať Virtuálnu realitu.

Facebook ich v ďalších plánoch podporuje a má v tomto aj skúsenosti, kde rovnako nechali v pôvodnej forme aj odkúpený Whatsapp, alebo Instagram. Ide im totiž o rozširovanie svojich aktivít, nie globálne prepojenie s Facebook.com. Sú veľká firma na to, aby sa spoliehali na jednu stránku, z ktorej im uniká stále viac mladých ľudí. Preto ak aj niečo Facebook spraví, je veľmi nepravdepodobné, že to bude spojené priamo so sociálnym Facebookom, skôr to bude samostatné.

Samotní vývojári sa po odkúpení rozdelili na dve časti, Notch to celé z princípu celé odmieta a plne zrušil plány s prevedením Minecraftu na Oculus Rift,  iní tvorcovia pristupujú opatrne a niektorí už zistili, že sa pre nich nič nemení a pracujú na svojich veciach normálne ďalej. John Carmack rovnako dodal, že pre neho sa nič nezmenilo, stále programuje, tak ako včera.

Zaujímavosť ale priniesol New York Times, podľa ktorého nepotvrdených informácií sa Oculus premenuje a dostane niečo, čo nazvali Facebook interface (Facebook toto už zamietol, premenovávať sa nebude). Uvidíme ako sa to nakoniec vyvinie a či to celé pomôže Oculusu vytvoriť finálnu verziu ešte tento rok.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19545)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk