GOAT SIMULATOR

GOAT SIMULATOR

10

Kozy kuzi kuzuka

Recenzia na PC verziu

Upozornenie: V tejto hre neprišli k úrazu žiadne zvieratá, okrem zanedbateľných stoviek kôz a ľudí.

Hrať sa s kozami je zábavné. Potvrdia vám to všetci muži - teda až na tých, čo sú inak orientovaní. Na druhej strane, k zástancom kôz určite patria opačne orientované ženy...Tento kozí simulátor sa však, bohužiaľ, zaoberá oveľa menej chúlostivou témou. Preto nepotrebuje nálepku 18 +  (alebo žeby predsa?) ani dotykové ovládanie, hoci hladkanie akejkoľvek  kozy je celkom príjemný zážitok...
 
Začnime teda tým, že si ujasníme, o akej koze je táto hra. Jedná sa o štvornohé zviera, po latinsky Capra hircus, s typickou briadkou a rohmi, ktoré dáva mlieko. Tento simulátor ale nebude o dojení, takže neposlúži ako tutoriál pre nádejných farmárov a dojičky. Náplň hry, na rozdiel od hlavného protagonistu, nie je vo videohrách až taká ojedinelá.  Rozkošný párnokopytník, ktorý zožerie hoci aj bodliaky, sa nám tentoraz predstaví v akčnejšej podobe a to aj bez preháňadla. Naozaj chcete vedieť, o čom to je? Tak poďméééé na to!

Goat Simulator
Goat Simulator V ktorom oddelení máte žrádlo pre kozy?
V ktorom oddelení máte žrádlo pre kozy?


Goat Simulator Koza má pri lezení po rebríkoch unikátny štýl.
Koza má pri lezení po rebríkoch unikátny štýl.


Goat Simulator Najnovší model tryskovej kozy.
Najnovší model tryskovej kozy.





Po štarte sa bez veľkých ovácií ocitnete v hre v podobe rozkošnej kozy, v malom výreze mestečka, ktorý prejdete krížom-krážom za pár minút. Bohužiaľ, je to jediná lokalita "simulátora" a to aj  v druhom a poslednom režime hry, ktorý sa líši len tým, že môžete využiť rôzne mutácie rohatej hrdinky. Všetky bojové úlohy máte naservírované hneď na začiatku a priebežne sa odškrtávajú, keď ich splníte. Nič, čo od vás žiadajú, nesúvisí s prirodzeným správaním kozy a hlavným hrdinom mohol byť pokojne mimozemšťan s vypleštenými očami, morské prasiatko alebo žena počas menštruácie. Žiadnym spôsobom by to nezmenilo štýl ani vaše vnímanie hry, ktorá akoby bola výsledkom marihuanového večierka.

Úlohy sú vlastne všetky banálne a pekne uletené, aj keď niektoré zábavné. Musíte odkopnúť predmet do požadovanej vzdialenosti, vyletieť do určenej výšky, spraviť obrat vo vzduchu, alebo vykonať rituál, ktorý vás zmení na diabolskú kozu. Po dvoch hodinách vašim jediným cieľom zostane dosiahnutie stanoveného skóre, prípade ešte pozbieranie poukrývaných sošiek a devastácia v časovo limitovanej výzve. A tam niekde končí aj motivácia a halucinogénny sen o koze na tryskách, ktorá poletuje nad zbúraným mestom.

Možnosti, ako dosiahnuť určené ciele, však zdvihnú kútiky vašich úst. Na chvíľu sa naozaj dokonale odviažete pri deštrukčnom  derby, kde namiesto auta z Carmageddonu alebo psychopata z hry Postal, robíte vandalstvá s kozou. Vaše štvornohé Ferrari zabehne na ľubovoľné miesto, vrátene interiérov domov a striech, vylezie na vrchol rozostavaného vežiaku, alebo sa  vydriape na žeriav. A to, prosím pekne, aj po rebríku, kde koze v pohybe vôbec neprekážajú kopýtka ani dizajn jej chlpatého podvozku, ktorý na to nie je stavaný. Takéto detaily ale tvorcovia vôbec neriešia.

Prvoradá je deštrukcia a to všetkého, od dreveného plota, cez vybuchujúce autá, kuchyňu a obývačku rodinného domu až po zničenie celej pumpy. Škodoradosť je najväčšia radosť a na tú tvorcovia stavili pri použití rohov na rozmetanie záhradnej párty a demonštrujúcich ľudí, ktorí sa náhle vznesú do vzduchu a vzápätí pristanú na zemi s roztiahnutými rukami a nohami. Chutne zákerné je, keď sa odzadu priblížite k robotníkovi  vo výške niekoľkých podlaží a zhodíte ho zo strechy. Aby to bolo ešte viac zvrátené, môžete použiť váš jazyk a ťahať za sebou svoje obete. Takže si užijete westernovú scénu s povláčeným indiánom, lenže namiesto koňa máte kozu a za sebou otecka z gril party, ktorému sa do zadku zadierajú triesky. Inou možnosťou je potiahnuť človeka pred uháňajúci kamión (ups, aký veľký slimák !) alebo stiahnuť z kopca obrovský balvan, ktorý zroluje čajovú besiedku. Jazyk použijete aj na zhromaždenie obetí na rituálnom mieste. 

Všetko, čo robíte, je bodované, či už sa to stane vám, alebo to vy spôsobíte ľuďom, zvieratám a veciam. Skok na trampolíne alebo z výšky do vypusteného bazéna, kopnutie do lopty, sudov a dební, zničenie pouličných lámp, samovražda pod kolesami idúceho vozidla alebo zbúranie Stonehenge. Skutočne sa počíta všetko, nanajvýš musíte dobre "pristáť", aby sa vám odfajkli body a achievementy.  Zážitky naviac prináša odpaľovač tenisových loptičiek, ktorý môžete nosiť na chrbte a potom vystreľujete guľôčky ako pri airsofte alebo paintballe. Narazíte aj na zašitý  tryskový motor, vďaka ktorému poletíte možno aj do vesmíru. Absurdnosti sa medze nekladú a najlepšie deštruktívne momenty si môžete vychutnať v spomalenom móde. Pri tom všetkom, dokonca ani pri najextrémnejších kúskoch, sa nemusíte báť smrti - ale doma to radšej neskúšajte. Skrátka sa oživíte a ide sa ďalej až dovtedy, kým vám hra nezačne liezť na nervy, alebo už nebude do čoho kopnúť a čo rozbiť.

Celá táto šialenosť je postavená na Unreal engine a hoci je hra zjavne šitá horúcou ihlou a preto tam toho veľa nenájdete, obsahuje jeden významný prvok. Tým je workshop a možnosť vytvárať vlastný obsah a zdieľať halucinácie iných hráčov. O totálne uletené doplnky určite nebude núdza, objavili sa dokonca už pred oficiálnou premiérou hry. Masakrovanie mikromestečka sprevádza hravá hudba, ktorá sa však opakuje ako Boborovský z Profesionálov. Takže ju neskôr zrejme vypnete a nahradíte hitovkami ako "Tak mi to teda nandej" alebo ak to chcete mať v súlade s hlavným protagonistom "Štyri kozy, piaty cap".

Goat Simulator
Goat Simulator Skok do prázdneho bazéna sa možno stane vašou obľúbenou disciplínou.
Skok do prázdneho bazéna sa možno stane vašou obľúbenou disciplínou.


Goat Simulator Jasný odkaz národu...
Jasný odkaz národu...


Goat Simulator A teraz je zo mňa superkoza!
A teraz je zo mňa superkoza!





Zrejme už názov predurčil túto hru na to, aby nebola normálna a zjavne ste klikli na našu recenziu, pretože vás zaujímajú práve nenormálne veci. Všetci uletení, bez predsudkov, bez morálnych zábran, ktorí nebudú v hre hľadať žiadne, a tobôž nie inteligentné poslanie, ale majú chuť na šialenú, sčasti dementnú  jednohubku, ste na správnom mieste! Preto vyzývame všetkých krásnych bláznov, heretikov, rebelov a pacientov psychiatrie, aby spojili svoje zvieracie kazajky na podporu jedinečného Goat Simulatora, ktorý je splneným mokrým snom všetkých, čo sa prejedli pravidiel, politiky a halucinogénnych húb!

Lúčim sa s vami magickou formulkou kozy kuzi kuzuka a inovovaným heslom: " S veľkým kozami na večné časy a nikdy inak! " Akékoľvek protesty sú zbytočné a bezpredmetné a snáď pochopíte, že kozy sú jednoznačne za sto bodov, ale keďže stupnica nášho hodnotiaceho rebríčka je obmedzená, tentoraz dostanú "len" desiatku. Ale ak by sa vám predsa niečo nezdalo, môžete si z hodnotenia odpočítať  1, 2, 3, 4 ,5, 6 alebo 7 bodov. Méééééé !

Poznámka pre tých, čo ešte nikdy v živote nevideli kozu:  Ak sa stretnete s kozou, nemusíte v panike utekať, šplhať sa na strom, ani po nej hádzať mobil. V skutočnosti je to mierumilovné zviera, hoci s trochu desivými očami. Navyše je kozie mlieko údajne účinné pri liečení rakoviny. Všeobecne odporúčame neubližovať akýmkoľvek kozám a citlivo ich vnímať - zvlášť tie "párové", bez ohľadu na to, či sú to len "dvojočky" alebo štvorky.

UPOZORNENIE! Jedná sa o prvoaprílovú recenziu a tomu zodpovedá obsah aj hodnotenie hry. V článku sú však uvedené fakty. Vzhľadom na to, že niektorí hráči berú všetko príliš vážne, tu je reálne hodnotenie, ktoré vyjadruje (ne)kvality hry:

3/10


napísal uni 1.4.2014
Páči sa mi! (+1)
10
Ohodnotiť
GOAT SIMULATOR
+ totálny úlet, kde nejde o nič normálne
+ najobratnejšia koza na svete
+ naučíte sa dorozumieť s kozami ich tradičným jazykom
+ sexi rohy
+ tryskový motor sa nekazí
+ skákanie na značkových matracoch
+ parádny jazyk, s ktorým by sa dali robiť úžasné veci
+ ideálna hra pre marihuanové večierky
+ zhadzovanie ľudí zo strechy
+ kozu nemusíte počas hrania dojiť
+ pekný let, pekný úlet, pekná ********
+ kandidát na hru storočia
- chcemééééé multiplayer a kozie duely
- iba jedna malá mapa na ukojenie deštruktívnych chúťok
- možno to nie je o takých kozách, na aké myslíte
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: Multifunkčné dojacie zariadenie, 4 promile v krvi, ľubovoľné množstvo trávy


RECENZIE HRÁČOV
Goat Simulator
10
FO_RUM    1.4.2014
Coffee Stain Studios nie sú nováčikovia. Séria Sanctum sa drží nad priemerom, a ich A Story of My...prečítať celé
PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Coffee Stain Studios
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 1. apríl 2014
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19820)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk