Amazon predstavil Fire TV, Android minikonzolu zameranú na filmy a hry

Amazon Fire TV je novým zariadením z produkcie Amazonu, ktoré v sebe v jednoduchej forme chce skombinovať hranie aj sledovanie multimédií.

pridal matus_ace 2.4.2014 o 19:09 pod hry
Amazon predstavil Fire TV, Android minikonzolu zameranú na filmy a hry

HRY > NOVINKY >

Nie je to konzola. Amazon Fire TV je nové zariadenie od internetového gigantu, o ktorom sme v rôznych viac či menej overených správách čítali posledné mesiace. Spoločnosť tak nevstupuje priamo do boja s Microsoftom, Nintendom a Sony, no rozhodne by im radi odhryzli časť z ich koláča na trhu. Zároveň chcú využiť svoju dominantnú pozíciu na trhu a zázemie, ktoré si rokmi vybudovali v poskytovaní digitálneho obsahu a vylepšovaní streamovania.

 

Amazon Fire TV sa nesie v duchu motta "vynaliezať a zjednodušovať". Amazon ním chce zjednodušiť prístup k médiám v porovnaní s tým, ako to robia konkurenčné spoločnosti. Zaplatíte len za službu, ktorú chcete a nepotrebujete platiť za nič navyše. Je to vlastne streamovací set-top box so schopnosťou spúšťať hry, dedikovaným GPU, štvorjadrovým procesorom, 2GB RAM a hlasovým ovládaním. Okrem toho má zariadenie vlastný gamepad a taktiež aj vlastný diaľkový ovládač pre bežné sledovanie filmov. Výhodou môže byť aj to, že zariadenie je veľké len ako dlaň.

Amazon predstavil Fire TV, Android minikonzolu zameranú na filmy a hry

Takéto zariadenie a služba vždy stojí a padá na podpore. Do mesiaca by Amazon chcel mať k dispozícii tisícky hier, ktoré budú hneď pripravené na hranie. Spoločnosť už skôr kúpila štúdio Double Helix, teraz pochválila spoluprácou so spoločnosťami ako Disney, Gameloft, EA, 2K, Ubisoft, či Double Fine. A chýbať by nemal ani Minecraft, ktorý tým pádom bude snáď už naozaj všade. Amazon sľubuje aj podporu známych a obľúbených filmov a seriálov. Ukázali napríklad Boardwalk Empire, Lawless, alebo Hunger Games.

Amazon Fire TV je dostupný už dnes za $99. Gamepad si však k zariadeniu musíte dokúpiť a zaplatíte zaň ďalších $39.99. Uvidíme aké reakcie prinesú najbližšie dni, keďže hlavne tie budú kľúčové pre to, či sa Amazonu podarí zachytiť vlnu entuziazmu, alebo okolo zariadenia ľudia prejdú bez povšimnutia ako okolo Ouye.

Amazon predstavil Fire TV, Android minikonzolu zameranú na filmy a hry

Amazon predstavil Fire TV, Android minikonzolu zameranú na filmy a hry





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk