Meridian: New World - ponúka RTS pre jedného hráča zo starej školy s pár vylepšeniami

Sci-fi príbeh zasadený do prostredia kolonizácie novej planéty oživuje spomienky na C&C sériu a pridáva upraviteľnú výzbroj jednotiek.

pridal roberto 16.4.2014 o 13:43 pod hry
Meridian: New World - ponúka RTS pre jedného hráča zo starej školy s pár vylepšeniami

HRY > NOVINKY >

Meridian: New World je projekt jediného muža - Ede Tarsolyho, ktorý na ňom pracoval takmer tri roky, než sa hra dostala na Steam, aj keď zatiaľ len v EA verzií. Na planétu Meridian vás vezme hlavná príbehová ostava - Daniel Hanson, ktorý sa chystá zabezpečiť kolonizovanie novej planéty. A keď sa povie preskúmať, myslí sa tým prejsť ju krížom krážom a strieľať po všetkom čo sa pohne.

Hra kombinuje real-time strategické boje s prvkami RPG a zdá sa, že by rada pokračovala tam, kde skončili RTSky ako Command & Conquer či WarCraft, prichádza však s odlišným systémom bojových jednotiek. Všetky jednotky, okrem pechoty, majú prístup k rovnakej ponuke zbraní. To znamená, že skôr, než začnete s výrobou a tréningom, musíte sa rozhodnúť akú jednotku práve potrebujete a zároveň, akú jej priradíte zbraň. Na začiatku bojov je výber samozrejme dosť obmedzený, ponuku si musíte rozširovať sami prostredníctvom výskumu nových technológií.

EA verzia síce ešte ponúka iba krátky úvod do príbehu, už je však k dispozícií niekoľko máp pre voľnú hru. Začínate s jednou budovou a pár mechanickými pracantmi, ktorí sa postarajú o ťažbu dôležitých kryštálov i výstavbu nových budov, medzi ktorými nechýbajú kasárne či továrne na ľahké či ťažké bojové vozidlá. Odkaz na Dune 2 a C&C sériu je teda zrejmý, avšak autora ešte čaká veľa práce, než do hry pridá ďalší obsah a vyladí UI, takže Steam Early Access  verzia je zatiaľ určená len najhladnejším vyznávačom RTS.





Meridian: New World - ponúka RTS pre jedného hráča zo starej školy s pár vylepšeniami  Meridian: New World - ponúka RTS pre jedného hráča zo starej školy s pár vylepšeniami  Meridian: New World - ponúka RTS pre jedného hráča zo starej školy s pár vylepšeniami
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Headup Games / Elder Games
Štýl: Stratégia
Dátum vydania: 19. september 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19751)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk