Hrstka šťastlivcov otestovala The Crew

Pokemon medzi racingami, obor na poli open-world, CaRPG a viaceré ďalšie lichotivé pomenovania si vyslúžilo hrateľné demo, ktoré testovali experti na racingové tituly.

pridal roberto 23.4.2014 o 20:49 pod hry
Hrstka šťastlivcov otestovala The Crew

HRY > NOVINKY >

Ako ubieha mesiac za mesiacom, blíži sa aj vydanie očakávaného open-world racingu The Crew. Na titule pracuje aj niekoľko odpadlíkov zo štúdia Eden Games, kde spolupracovali na tvorbe originálneho titulu Test Drive: Unlimited. The Crew by si z TDU rado zobralo atmosféru a pocit voľnosti, ktoré však budú zasadené do skutočne masívneho open-world sveta založeného na mape a veľkomestách USA.

7 uznávaných tvorcov fan stránok TDU a The Crew sa zišlo vo francúzskom Lyone, kde dostali exkluzívnu príležitosť absolvovať prvé testovacie jazdy, aby sa o svoje dojmy mohli následne podeliť aj s komunitou.

Hrstka šťastlivcov otestovala The Crew

Keďže sa jedná o open-world titul, ako prvé sa preberali informácie o hernej mape. Tá má rozlohu 5 000 km². Ak si to nedokážete predstaviť, tak je to viac, než majú GTA V, Red Dead Redemption, Forza Horizon, Need for Speed: Rivals, Far Cry 3 a Skyrim dohromady. V najrýchlejších autách vám cesta z jedného pobrežia na druhé potrvá 1,5 až 2 hodiny a iba New York sa rozkladá na rovnako veľkom území ako Liberty City v GTA IV. Herné prostredia sú rôznorodé (od piesočných pláží v okolí Miami po ulice New Yorku, hustota premávky závisí od lokality a dennej/nočnej doby. 24-hodinový deň je nahradený 2-hodinovým. Pretekať môžete aj na piatich skutočných pretekárskych tratiach, pričom výber zahŕňa aj legendárne trate v Indianapolise a Sebringu. Okruhov bude asi viac, avšak vymyslených, alebo upravených a bez licencie.

Zakomponované sú aj naháňačky s políciou, ktorej musíte "zmiznúť z radarov", čo však nebude celkom jednoduché, ak sa do prenasledovania zapojí aj helikoptéra. Na znázornenie pozornosti, ktorú policajti venujú prenasledovaniu vášho charakteru, slúži 5-hviezdičkový systém v štýle GTA.

Základné herné mechaniky a možnosti vám vysvetlí 10-minútový tutorial a otvorený svet zasa spoznáte prostredníctvom kampane, ktorá zahŕňa 50 príbehových misií a hráčov obsadzuje do role tajného agenta. Nechýbajú CGI predelové scény ani in-game dialógy. Príbehom sa síce môžete "preklikať", ale prišli by ste tak o dielo Christiana Cantamessa, ktorý má na svedomí aj príbehy Red Dead Redemption a GTA Vice City. Podľa kreatívneho riaditeľa má síce Shakespeare lepšie príbehy, pretože možnosti open-world racingu sú v tomto ohľade predsa len obmedzené, ale aj tak je príbeh malým bonusom, ktorý môže hráčov motivovať k ďalšiemu postupu a objavovaniu všetkých možností hry.

Zaujímavosťou je, že Ivory Games vytvorilo podľa vlastných fotografií iba najzaujímavejšie časti ich herného sveta. Za informácie o zvyšku USA ďakujú spoločnosti Google a jeho mapám.

Hrstka šťastlivcov otestovala The Crew

Hra neobsahuje real-time tvorbu počasia, ale vývojári hráčov neochudobnili aspoň o dažde a vo vysokých nadmorských výškach bude aj snežiť.

Veľmi veľmi veľkým lákadlom by mali byť rôzne vlastnosti vozidiel, ktoré ešte budú môcť hráči ďalej upravovať. Ivory Games dokonca svoj titul označilo za Pokemonov medzi racingami. Na začiatku dostanete na výber z troch tried - Asphalt, Off-Road a Circuit a váš miláčik sa bude ďalej vyvíjať. Off-roadu môžete napríklad zakúpiť rally či raid vylepšenia, ktoré zásadne zmenia ich štatistiky.

Hrstka šťastlivcov otestovala The Crew

Upravovať a vymieňať ďalej môžete 11 častí ktoréhokoľvek vozidla, a to vrátane motora, podvozku, výfukového potrubia, prevodovky, vstrekovania paliva, turba, elektronickej ovládacej jednotky, závesov kolies, bŕzd, pneumatík, diferenciálu a znižovania celkovej hmotnosti auta. Výmeny sú navyše sprevádzané animáciami, ktoré vám vysvetlia čo sa vlastne chystáte vymeniť, čo ocenia hlavne hráči so slabšími vedomosťami z odborov angličtina a mechanika vozidiel.

Titul funguje ako skutočné MMORPG, akurát s autami namiesto bojovníkov. Plnením misií a výziev získavate skúsenosti, ktoré vedu k zvyšovaniu vašej úrovne a to vám zas odomyká prístup do nových lokácií. Maximálna úroveň vozov je 50 a mala by sa dať dosiahnuť po 25 až 30 hodinách hrania (s jedným vozom).

Hrstka šťastlivcov otestovala The Crew

Crew ponúkne tri úrovne asistencie (náročnosti) - standard, sport a hardcore, pričom hardcore ponúkne plnú kontrolu nad vozidlom a v kombinácií s volantom nechá vyniknúť aj prepracovaný jazdný model. Vozidlá je možné aj poškodiť, ale nie úplne zničiť.

Open-world titul bude samozrejme náročný na hardvér, takže na konzolách pobeží v 30 FPS a 1080p. Pre PC hráčov pripravujú 60fps verziu.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ivory Tower
Štýl: Racing / MMO
Dátum vydania: 3. december 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17928)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk