Prvý fiškálny štvrťrok prekonal očakávania Activison Blizzardu

V lete sa začne s beta-testovaním Destiny, pripravuje sa PS4 aj Xbox One port Diabla III, Warlords of Draenor má už 1 milión predobjednávok, Hearthstone 10 miliónov registrovaných hráčov...

pridal roberto 7.5.2014 o 9:15 pod hry
Prvý fiškálny štvrťrok prekonal očakávania Activison Blizzardu

HRY > NOVINKY >

Activision Blizzard zverejnil finančnú správu z prvého štvrťroka fiškálneho roka 2014 a okrem kopy nudných čísel sa verejnosť dozvedá aj množstvo zaujímavých noviniek.

Správa potvrdzuje letný termín začatia otvoreného beta-testu očakávaného titulu Destiny. Oficiálny launch by mal prísť až 9. septembra, beta-testeri ale využijú letné prázdniny a dovolenky a do hry sa zapoja už počas júla. Titul je vnímaný ako kríženec medzi MMOFPS a MMORPG, ale Activision chce zasiahnuť čo najširšie publikum, a tak by sme v hre mali na jeseň objaviť aspoň o niečo širšiu ponuku herných režimov pre jedného i viacerých hráčov. Destiny by podľa generálneho riaditeľa Activisionu Bobbyho Koticka malo byť ďalšou "miliardovou značkou" a plánujú veľkolepý launch. Objavili sa aj informácie, že projekt má rozpočet okolo 500 miliónov dolárov.

Activision sa pochválil aj úspechom série Skylanders. Tá už vyprodukovala príjmy na úrovni 2 miliárd dolárov a predala 175 miliónov hračiek. Nový titul Skylanders: Trap Team je naplánovaný na 5. októbra. Podľa čísel Activisionu bol počas prvého štvrťroku 2014 Skylanders SWAP Force najpredávanejším titulom na území Severnej Ameriky a Európy a Call of Duty: Ghosts odsunul až na druhé miesto. CoD: Advanced Warfare odštartuje 4. novembra a vďaka trojročnému vývojovému cyklu by mal sériu preniesť do skutočného nex-genu.

Prvý fiškálny štvrťrok prekonal očakávania Activison Blizzardu

PC predaje Severnej Ameriky a Európy mal ovládnuť datadisk Diablo 3: Reaper of Souls a Blizzard už pripravuje Diablo III: Ultimate Evil Edition. Tá je primárne pripravovaná pre PS4 a využitie PS4 controllera a vydať by ju mali ešte v priebehu roka 2014. Zároveň s ňou je pripravovaná aj verzia pre Xbox One, ale u nej zatiaľ nie je jasné či bude tiež vydaná ešte počas tohto roka.

Samozrejme, nesmelo sa zabudnúť ani na World of Warcraft. Ten si stále ešte drží 7.6 milióna predplatiteľov a nový datadisk Warlords of Draenor už v predpredaji predal viac než 1 milión kópií. Vyzerá to teda, že Blizzard s výberom témy opäť trafil do čierneho a datadisk by mal naďalej udržať WoW na pozícií najväčšej MMORPG. Expanzia sa k hráčom dostane v druhej polovici roka 2014.

Prvý fiškálny štvrťrok prekonal očakávania Activison Blizzardu

Kartový titul Hearthstone: Heroes of Warcraft má krátko po launchy už vyše 10 miliónov registrovaných hráčov.

Čísla ešte vravia, že Activision Blizzard mal počas prvého fiškálneho štvrťroka 2014 príjmy na úrovni 1.11 miliardy USD. Pre porovnanie, vlani mal počas prvého štvrťroka príjmy 1.32 miliardy. Activision je napriek tomu spokojný, keďže očakával príjmy pod úrovňou 1 miliardy. Digitálne tržby tvoria 34% z celkového objemu tržieb. Akcionári môžu byť spokojní, Activision Blizzard rozdeľoval zisky a na každú akciu pripadlo $20.





Páči sa mi!

Zaradené pod: Activision, financie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk