Sony je v miliardovej strate, prispeli k tomu zvýšené výdaje na PS4

No najväčšia rana bola zapríčinená PC divíziou, ktorej sa nakoniec aj rozhodli zbaviť.

pridal play3man 14.5.2014 o 11:20 pod hry
Sony je v miliardovej strate, prispeli k tomu zvýšené výdaje na PS4

HRY > NOVINKY >

K ostatným firmám, ktoré zverejnili svoj finančný stav za posledný rok sa pridala aj Sony, ktorá je však za posledných päť rokov už štvrtýkrát v strate. Za finančný rok 2013 sa ich celková strata vyšplhala na 1.25 miliardy dolárov, čo znamená návrat do červených čísiel, kedže v roku 2012 boli v zisku 406 miliónov dolárov. Bolo to však len vďaka predaju budov. Z celkovej straty má na krku len PC divízia, ktorej sa Sony nakoniec vzdalo vo februári tohto roka, 890 miliónov dolárov.

Celkové predaje stúpli o 14.3% a to vďaka veľmi dobrým predajom PlayStation 4 a nárastom predaja mobilných telefónov. Presnejšie predaje v hernej divízii stúpli o 38.5% na 9.5 miliard dolárov, no aj napriek tomu vykázala herná divízia stratu 78 miliónov dolárov, čo je pokles oproti predošlému roku, v ktorom boli v zisku 16.6 milióna dolárov. Sony to dáva za vinu zvýšeným výdajom spôsobenými zahájením predaja PlayStation 4 a taktiež odpisu určitého herného softvéru predaného cez Sony Online Entertainment.

Za posledný štvrťrok predali celkovo 3.7 milióna konzol - PS4, PS3, PS2, čo je v porovnaní s minulým rokom za rovnaké obdobie nárast z 3.4 milióna. Zároveň však predaje konzol za celý rok zaznamenali pokles z minuloročných 16.5 milióna kusov konzol na 14.6 milióna (očakávali 15 miliónov). Prenosné konzoly, vrátane Vita TV, si rovnako neviedli moc dobre. Za štvrtý kvartál klesli na 700 000 kusov (1.3 milióna za rovnaké obdobie minulého roku) a za celý rok spadli z minuloročných siedmych miliónov na 4.1 miliónov kusov (očakávali 5 miliónov). Sony však môže byť spokojná s predajmi softvéru. Tie za posledný kvartál stúpli oproti minulému roku zo 79 miliónov na 91 miliónov a celkové predaje za jeden rok zase stúpli z 266 miliónov na 374 miliónov kusov.

S uzavretím posledného finančného roku prišli aj s predpoveďou na ten budúci, kde očakávajú nárast predaja herných konzol na 17 miliónov kusov, no zároveň pokles predaja handheldov na 3.5 milióna kusov.

Sony je v miliardovej strate, prispeli k tomu zvýšené výdaje na PS4

Sony je v miliardovej strate, prispeli k tomu zvýšené výdaje na PS4







Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk