YouTube kupuje streamovaciu službu Twitch za 1 miliardu dolárov

Americký magazín Variety prišiel so správou, v ktorej informuje o odkúpení streamovacej služby Twitch gigantom na poly videoslužieb YouTube, respektíve samotné Google..

pridal play3man 19.5.2014 o 7:34 pod hry
YouTube kupuje streamovaciu službu Twitch za 1 miliardu dolárov

HRY > NOVINKY >

Ako informuje americký magazín Variety, YouTube, respektíve internetový gigant Google sa dohodol so spoločnosťou Twitch na zmluve o odkúpení ich známej streamovacej služby Twitch.tv za viac ako jednu miliardu dolárov. Podľa všetkého by malo prísť k oficiálnemu oznámeniu už čoskoro.

Twitch.tv bol spustený v roku 2011 spoluzakladateľmi Justin.tv - Justin Kan and Emmett Shear. So zameraním na streamovanie herného obsahu stál čiastočne v konkurencií o štyri roky mladšiemu webu Ustream. Používateľskú základňu si vybudoval naozaj rýchlo, pričom jeho mesačná návštevnosť dosahuje v súčasnosti desiatky miliónov užívateľov. Veľkou postavou sa stal aj v množstve prenesených dát internetom, kde v marci tohto roka išlo iba cez Twitch.tv 1.35% celkového internetového prenosu v USA, čím prekonal napríklad aj HBO Go, a stal sa tak štvrtou stránkou s najväčším internetovým prenosom medzi firmami ako Google, Netflix alebo Apple.

Na druhej strane, video server YouTube zaznamenal na podieli v celkovom internetovom prenose pokles. Konkrétne v druhej polovici roka 2013 dosahoval jeho podiel 18.6%, no v marci 2014 to bolo už len 13.2%. Od novembrového zahájenia predaja PlayStation 4 prišiel Twitch aj na túto platformu, kde v marci pribudla podpora aj pre Xbox One. Z oboch konzol je tak možné jednoducho streamovať vaše videá z hrania hier priamo na internet.

Ak sa teda tento obchod nakoniec uskutoční, pôjde o najvýznamnejšiu kúpu Google od roku 2006, kedy odkúpil práve YouTube za 1.65 miliardy dolárov. Taktiež bude zaujímavé sledovať, ako s kúpou naloží a či sa rozhodne prepojiť aj túto stránku so svojimi ďalšími službami.

Update: O kúpu mal podľa všetkého záujem aj Microsoft. Nakoniec však majitelia uprednostnili spojenie s YouTube keďže sa im viac hodilo k naplneniu ich ambícii. Google a Twitch momentálne dojednávajú posledné detaily odkúpenia.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19859)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk