Torment: Tides of Numenera sa bude dať prejsť aj bez boja

Pripravované RPG bude zamerané viac na dialógy a príbeh než na bojovú zložku, ktorá sa bude dať aj úplne vynechať. Povolania aj reputáciu nahradia farby.

pridal roberto 26.5.2014 o 22:35 pod hry
Torment: Tides of Numenera sa bude dať prejsť aj bez boja

HRY > NOVINKY >

Torment: Tides of Numenera bude duchovným nasledovníkom kultovej RPG z roku 1999 - Planescape: Torment. Tá sa od svojej súčasnej konkurencie odlišovala zameraním na príbeh, dialógy a osobnosť hlavnej postavy a boje zatlačila do úzadia. V podobnom duchu by sa mal niesť aj pripravovaný titul štúdia inXile Entertainment, ktorému sa minulý rok podarilo prostredníctvom KickStarteru vyzbierať úctyhodných 4.2 milióna dolárov. Vývojári však potom zaliezli do svojich hi-tech jaskýň a pustili sa do vývoja. Až po ročnej odmlke sa teda o hre opäť dozvedáme čosi viac.

Najprv by mali pozornosť zbystriť všetci pacifisti a tí, ktorí sa na mierumilovných odporcov akéhokoľvek násilia radi aspoň hrajú. Najšikovnejší hráči budú môcť prežiť celý príbeh Torment: Tides of Numenera  bez toho, aby niekoho zmlátili, alebo nedajbože zabili. Namiesto toho môžete rozvíjať nebojové schopnosti. Z mnohých nepríjemných situácií sa tak vykecáte, slabší nepriatelia sa nechajú zastrašiť a silní súperi sa dajú nenásilne oslabiť a až následne vystrašiť. V iných situáciách by vám mohli pomôcť prieskumnícke a stealth schopnosti. Autori však už teraz upozorňujú, že ide o veľmi nepraktický a náročný spôsob hrania, určený iba pre hardcore hráčov. Nikto vám nezaručí, že sa neopatrným postupom alebo nepremysleným dialógom nedostanete do ťažkej situácie, z ktorej sa už inak ako bojom nedostanete.

Torment: Tides of Numenera sa bude dať prejsť aj bez boja

V hre nebudú žiadne povolania ani bežný systém reputácie, ktorý nahradí oveľa zložitejší systém. Príbeh sa odohráva vo svete, v ktorom existujú tajomné, neviditeľné a ťažko opísateľné sily - Tide(s). Ich existencia a prítomnosť je preukázateľná rovnako ako existencia gravitácie či magnetizmu. Ľudia každej z týchto síl priradili aj symbolickú farbu:

Torment: Tides of Numenera sa bude dať prejsť aj bez boja

Farby niekedy o danej "sile" a charaktere povedia viac než slová. Tmavofialová sila napríklad reprezentuje spravodlivosť, ale aj nestrannosť a má teda sklony k uprednostňovaniu "väčšieho dobra". Väčšie dobro sa ale tiež spája s názorom, že účel svätí prostriedky... Svoju príslušnosť k niektorej zo síl si nevyberáte vopred. Počas hrania si hra bude všímať vaše slová, rozhodnutia i skutky a podľa toho sa dopracujete k niektorej z farieb. Niektoré rozhodnutia pritom môžu mať väčší význam ako ostatné a iné budú zas takmer zanedbateľné. S farbami súvisí aj váš osud a spôsob, akým o vás zmýšľajú NPC postavy. U každého charakteru by mala počas hrania prevládnuť niektorá z farieb, to ale nebude konečný a nezvratný stav. Hlavne v skorších fázach hry by nemalo byť náročné zmeniť svoje správanie a tým aj dominantnú farbu.





Torment: Tides of Numenera sa bude dať prejsť aj bez boja  Torment: Tides of Numenera sa bude dať prejsť aj bez boja  Torment: Tides of Numenera sa bude dať prejsť aj bez boja
Páči sa mi!

Zaradené pod: kickstarter






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19764)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk