Samsung pripravuje vlastný VR headset

Ich zariadenie bude primáne určené na prehrávanie multimediálneho obsahu, nie na hranie video hier. To otvorilo dvere spolupráci s Facebookom a ich Oculus VR.

pridal roberto 1.6.2014 o 14:24 pod hry
Samsung pripravuje vlastný VR headset

HRY > NOVINKY >

Samsung oficiálne potvrdil prípravu vlastného VR headsetu. Rozhodol sa však nezačať od nuly, a tak spája sily s Facebookom a jeho Oculus Rift. Pokým Oculus by mal slúžiť predovšetkým hráčom, Samsung by chcel pripraviť headset špecializovaný na prehrávanie multimediálneho obsahu. Keďže si teda tieto dve zariadenia nebudú konkurovať, mohli ich výrobcovia pripraviť zaujímavý výmenný obchod. Spoločnosť Oculus VR poskytne Samsungu jej softvérové riešenia a pripraví pre zariadenie Samungu vhodný interface a Samsung sa na oplátku s Oculusom podelí o najnovšiu generáciu ich OLED disleja.

Kórejský gigant sa tak dostane do konkurencie Sony a Microsoftu a ich VR zariadení. Nebude ale musieť investovať rovnaké množstvo času ani peňazí, avšak vďaka spolupráci s Oculus VR a ich mobile software development kitu by mohol svojich konkurentov dokonca predstihnúť.

Oculus bude musieť rovnakým konkurentom čeliť na poli video hier a displej s rozlíšením nad 1080p mu v tom môže výrazne pomôcť. Pôjde pritom o rovnaký displej, aký bude Samsung montovať do svojich najlepších mobilov. A tu sa dostávame k jednému z hlavných rozdielov medzi Oculus Rift a Samsung VR zariadením.

Samsung pripravuje vlastný VR headset

Samsung bude totiž svoje zariadenie predávať bez displeja. Namiesto toho si budú jeho zákazníci do headsetu vkladať svoj Samsung smartfón. Na prepojenie by malo poslúžiť obyčajné micro-USB. Okrem dispeja bude headset schopný využiť aj ďalšiu výbavu a funkcie smartfónov, vrátane kamier, akcelerometra a ďalších senzorov. Samsung tak ušetrí, čo by sa malo prejaviť na cene zariadenia. Do úvahy prichádza ovládanie hlasom, gestami i špeciálnym gamepadom, definitívna voľba ešte asi nepadla, keďže aj SDK je stále v rannej fáze vývoja.





Páči sa mi!

Zaradené pod: virtualna realita, Samsung






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19561)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk