Ubisoft opísal štýl nového Rainbow Six: Siege a pridal aj obrázky

Cieľom štúdia Ubisoft Montreal je realistická deštrukcia prostredia, 4 minútové zápasy a 60 fps.

pridal roberto 11.6.2014 o 11:45 pod hry
Ubisoft opísal štýl nového Rainbow Six: Siege a pridal aj obrázky

HRY > NOVINKY >

Ubisoft Montreal na E3 ohlásil aj pokračovanie Rainbow Six série. Nová FPS dostala pomenovanie Siege a v príprave sú iba verzie pre PC a najnovšie konzoly od Microsoftu a Sony. Nová hra by opäť mala skombinovať taktický prístup k tímovej spolupráci a veľkú dávku akcie. Ako už názov napovedá, nový titul sa zameria na obliehanie uzavretých priestranstiev. Namiesto pomalého merania síl však Ubisoft radšej stavil na výbušniny, explózie a demolovanie indoorových priestorov, hlavne stien a podláh. O to posledné sa postará koncept nazvaný "procedural destruction technology". Ten by mal byť zároveň dôvodom, prečo hra venovaná teroristickým útokom a špeciálnym protiteroristickým policajným jednotkám nevyjde aj na staršiu generáciu konzol.

Ubisoft opísal štýl nového Rainbow Six: Siege a pridal aj obrázky

Vďaka zameraniu na protiteroristické jednotky sa Tom Clancy's Rainbow Six: Siege odlíši od konkurencie hlavne zameraním na boje vo vnútri rodinných domov či na palube lietadla. Policajti teda budú vycvičení a vybavený predovšetkým na boj zo vzdialenosti niekoľkých krokov. Prestrelky sústredené v malom priestore budú spravidla veľmi rýchle, tvorcovia odhadujú priemernú dĺžku jednej akcie na 3 až 4 minúty.

Ubisoft opísal štýl nového Rainbow Six: Siege a pridal aj obrázky

Hra bude pri vydaní obsahovať niekoľko herných režimov, na E3 bol však predvedený iba jeden multiplayer, ktorý sa sústredil na oslobodenie rukojemníka. Úlohou teroristov je vydržať do uplynutia časového limitu a neprísť o kontrolu nad nad civilistom ovládaným AI. Prvoradou úlohou policajnej jednotky je samozrejme transport rukojemníka do bezpečia. K víťazstvu ale vedie aj prostá eliminácia všetkých nepriateľov. Vzhľadom na krátkosť bojov nezakomponovali autori do hry respawn, takže každý hráč má iba jeden život a nepriateľ, ktorého zastrelíte, sa už nevráti aby vám to oplatil. Treba si však dávať pozor na to, kam strieľate. Smrť rukojemníka z vašich rúk totiž znamená okamžitú prehru celého tímu, nezávisle na tom, či hráte za zločincov alebo policajtov. O ostatných multiplayer i sólo režimoch sme sa dozvedeli iba toľko, že budú "rešpektovať DNA Rainbow Six".

Ako Ubisoft dokonale predviedol v gameplay videu, deštrukcia stien, okien ani ďalších častí budov nie je naskriptovaná. Diery v múroch zodpovedajú sile použitej výbušniny, prípadne kalibru zbrane a diery by sa mali objavovať na správnych miestach, pričom škody závisia aj od ničeného materiálu. Hra je pritom postavená na engine AnvilNext, už dobre známom predovšetkým z Assassin's Creed série ale aj z Prince of Persia.

Vďaka indoorovému zameraniu a first person pohľadu si montrealský tím trúfa dosiahnuť stabilných 60 fps na všetkých troch platformách. Či sa mu to naozaj podarí sa ale dozvieme až v roku 2015.

Ubisoft opísal štýl nového Rainbow Six: Siege a pridal aj obrázky

Ubisoft opísal štýl nového Rainbow Six: Siege a pridal aj obrázky





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk