Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia

Google bližšie predstavil nový OS pre inteligentné hodinky a LG, Samsung a Motorola predviedli svoje nové vlajkové lode.

pridal roberto 26.6.2014 o 10:18 pod hardware
Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia

HARDWARE > NOVINKY >

Pokusy o inteligentné hodinky rôznych druhov registrujeme už roky. Zväčša využívajú Android, viac či menej sa párujú so smartfónmi a trápi ich príliš krátka výdrž batérie. Počas I/O konferencie však ohlásil útok na zápästia užívateľov Androidu samotný Google. Ten pripravil OS Android Wear, ktorý sa čoskoro dostane aj do hodiniek od najprestížnejších výrobcov smartfónov. Podľa Googlu sa na telefón pozeráte v priemere 125-krát za deň, toto číslo by však malo výrazne klesnúť po spárovaní telefónu s Androidom 4.3 alebo vyšším a inteligentných hodinik, ktoré vám poskytnú informácie o počasí, naplánovaných schôdzkach, zobrazia pripomienky i prijaté správy... A ako Google zabudol dodať, snáď na displeji nájdeme aj informáciu o aktuálnom čase.

Hodinky budú mať samozrejme dotykové ovládanie a medzi jednotlivými kartami sa bude prepínať systémom podobným Google Now. Synchronizácia pritom zabezpečí, že odstránenie karty z hodiniek odstráni položku aj z telefónu. Ďalšou možnosťou ovládania sú hlasové povely. Tie aktivujete povelom "Okay, Google". Počíta sa hlavne s obľúbenosťou hlasových poznámok ukladaných rovno do Google Keep. Samozrejmosťou je hlasové vyhľadávanie, ktorého výsledky sa môžu zároveň zobraziť na hodinkách aj na telefóne, ktorý predsa len disponuje väčším displejom.

Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia

Ďalšími samozrejmosťami sú ovládanie prehrávania hudby a (v závislosti na hardvéri) sledovanie tepovej frekvencie a počtu krokov. Na konci dňa pripraví Android zhrnutie, ktoré premietne do grafov a poskytne ich nie len vám, ale ako vstup aj vývojárom aplikácií. A človek 21. storočia je človek sociálny, takže nesmú chýbať ani aplikácie pre Facebook, Twitter a ďalšie sociálne siete a médiá. Predstavená už bola aj aplikácia Pinterest, ktorá vás upozorní na blízkosť niektorého z vašich známych a môže vás aj krok za krokom navigovať k úspešnému stretnutiu. K tomu dopomôžu samozrejme Google Maps, pevná súčasť Android Wear.

Na I/O už svoje nové produkty predstavila aj trojica výrobcov smartwatch. Svoju vlajkovú loď predstavil Samsung, ktorý na konferenciu zobral Gear Live. Narozdiel od predchádzajúcich smart hodiniek tejto firmy, nemá tlačítka a sústredí sa teda na dotykové a hlasové ovládanie. Okrem toho sa Samsungu podarilo natesnať všetok hardvér do štíhleho tela. Vo vnútri nájdeme 4 GB úložného priestoru a 300mAh batériu. 1.63 palcový displej využíva technológiu Super AMOLED. V USA sa bude cena pohybovať okolo $200.

LG ukázalo G Watch. Tie už sa dajú aj predobjednať za 229 dolárov, čo bohužiaľ ale neplatí pre náš región. Za túto sumu teda Američania dostanú smartwatch s 1.65 palcovým displejom chráneným Gorilla Glass 3 a rozlíšením 280x280. Zariadenie váži 63 gramov, má 1.2GHz procesor, 512MB RAM a 4 GB vnútornej pamäte.Bočné strany hodiniek sú vyhotovené z nerezovej ocele a zadná strana z polykarbonátu. Hodinky by mali byť dodávané spolu s bezdrôtovou nabíjačkou, ktorá by mohla byť kľúčovou súčasťou balenia, keďže neustále "načúvanie" hodiniek snažiacich sa rozoznať príkaz "Okay, Google" sa asi podpíše na záťaži batérie. Podľa LG hodinky vydržia na jedno nabitie v priemere 36 hodín. To nie je veľa ani na telefón, nie to ešte na hodinky, a tak LG pripravilo aj sťahovateľnú aplikáciu, ktorá zákazníkom sprístupní dodatočné nastavenia, vrátane vypnutia displeja...

 

Obom kockáčom sa postaví Moto 360 s kruhovým displejom. Motorola si dala záležať, aby jej hodinky vyzerali elegantne, telo zabalila do púzdra z nerezovej ocele a solídne pôsobia aj ramienka. Produkt sa na americkom trhu objaví s cenovkou 249 USD.





Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia  Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia  Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia
Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia  Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia  Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia
Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia  Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia  Android Wear, frontálny útok na vaše zápästia
Páči sa mi!

Zaradené pod: smartwatch, Samsung, Motorola, LG






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk