MOD-t, nový prístup k 3D tlačiarniam

Čo by ste povedali na lacnú a užívateľsky nenáročnú 3D tlačiareň?

pridal roberto 30.6.2014 o 12:10 pod hardware
MOD-t, nový prístup k 3D tlačiarniam

HARDWARE > NOVINKY >

3D tlačiareň aj pre technických analfabetov, primálo nadšených a príliš lenivých než aby si preštudovali mnohostranový návod na použitie. 3D tlačiareň za nízku cenu, s množstvom modelov na stiahnutie, vybavená bezdrôtovými technológiami a s jednoduchou mobilnou aplikáciou, no a samozrejme, aby nevyzerala ako krabica od topánok. Tieto základné požiadavky by mala spĺňať domáca 3D tlačiareň budúcnosti a túto víziu zdieľa aj tím New Matter, ktorý na Indiegogo uspel s 3D tlačiarňou MOD-t.

Takže s čím vlastne autori prišli? Ako prví predstavujú dvojosový pohybový systém. Ten by mal zabezpečiť zredukovanie množstva materiálu, ktorý sa premení na nevyužiteľný odpad. A keďže "cena tlače" je u 3D tlačiarní, rovnako ako u ich 2D súrodencov, dôležitejšia než cena hardvéru. Pri šetrnej tlači, cene $30 za kilogram vlákna a cenovke príjemných $299 ani niet divu, že MOD-t v prvom kole uspela a na Indiegogo vyzbierala namiesto $375 000 rovno $600 000 a čiastka porastie ešte takmer 3 dni.

K nákladom ale treba pripočítať aj získavanie nákresov modelov. New Matter pripravuje vlastný online obchod, kde ich bude predávať a možno práve to by mal byť ich hlavný zdroj príjmov. Tí šikovnejší si ale môžu nejaké modely upraviť, či dokonca od základov pripraviť sami a o niečo sa snáď postará aj komunita. Prioritu dostali aplikácie pre Windows 7 a 8, nasledovať budú minimálne OSX, iOS a Android.

MOD-t, nový prístup k 3D tlačiarniam

Tlačiareň zvládne vytvoriť objekty s maximálnymi rozmermi 15 x 10 x 12,5 cm, ktoré môže prijímať prostredníctvom Wi-Fi i USB portu a to aj vo forme STL súborov. Okrem firemného softvéru môžu tí najšikovnejší použiť aj iné programy pre 3D tlačiarne (Slic3r). Najmenšie objekty sa vytlačia približne za 30 minút, na väčšie treba čakať pár hodín. Prvé kusy by sa mali do predaja dostať začiatkom budúceho leta.





MOD-t, nový prístup k 3D tlačiarniam  MOD-t, nový prístup k 3D tlačiarniam
Páči sa mi!

Zaradené pod: 3D tlaciaren, hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk