Ďalšia herná klasika sa vracia - Slightly Magic

ďalšia herná klasika z dôb dávno minulých si nájde svoju cestu aj na dnešný trh. A aj tentoraz ide o klasickú značku Codemasters

pridal matus_ace 7.7.2014 o 10:11 pod hry
Ďalšia herná klasika sa vracia - Slightly Magic

HRY > NOVINKY >

Nie je to tak dávno, čo sme vás informovali o tom, že kedysi známe (a dnes už takmer zabudnuté) vajíčko Dizzy sa vracia na hernú scénu v novej hre. A o podobný comeback sa teraz pokúša ďalšia klasická značka, na ktorú si už mnohí z vás ledva spomenú, či ju ani nezažili. A zhodou okolností je tiež od Codemasters. Už čoskoro by sa totiž mala vrátiť hra Slightly Magic. Táto adventúra pôvodne vyšla v roku 1991 pre platformy ako Atari ST, Amiga, C64 alebo ZX Spectrum. Vo svojej dobe zbierala vysoké hodnotenia okolo 90%.

Za hrou stál Colin Jones a vydal ju pod krídlami Codemasters. Koncept hry bol podobný sérii Dizzy. Hráč začínal bez vybavenia a pred sebou mal rozsiahle prostredie, ktoré musel preskúmať a prekonávať v ňom prekážky. Hráči navyše zbierali ingrediencie a mohli kúzliť. A presne na takých istých princípoch stavia hra aj dnes. Vlastne sa jedná o presne tú istú hru. Táto klasika totiž vyjde v takmer nezmenenej podobe a taktiež za ňou stojí Colin Jones. Rovnaká grafika, rovnaké princípy, ale Jones sa už nemusí nechať obmedzovať limitmi vtedajšieho hardvéru.

Slightly Magic vychádza už dnes pre PC, Mac, Linux, mobily a aj tablety, pričom tablet spomína aj konzoly, no ohľadne nich sa zatiaľ nič nevie. Cena hry je stanovená na £5.95, demo samozrejme bude k dispozícii zadarmo. Hra použije pôvodnú grafiku, remastrovanú hudbu a bude obohatená aj o komentár autora. Viac o nej sa dozviete na oficiálnej stránke, ktorá ponúka aj možnosti objednať si hru.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk