Amazon odmieta vrátiť peniaze za deťmi kúpené aplikácie bez schválenia rodičov

Kedže Amazon vidí celú situáciu inak, rozhodli sa brániť svoje postavenie na súde

pridal play3man 7.7.2014 o 13:42 pod hry
Amazon odmieta vrátiť peniaze za deťmi kúpené aplikácie bez schválenia rodičov

HRY > NOVINKY >

V dnešnom svete internetových platieb je potrebné byť obzvlášť opatrný. Množstvo nákupov sa dnes vybavuje cez internet a prihlasovanie kreditných kariet na rôznych stránkach je bežná prax, čo určite poznajú aj majitelia smartfónov, kde si k účtu prihlásia svoju kreditnú kartu a kupovanie hier či aplikácií je otázka niekoľkých kliknutí.

No a práve tu môže nastať hlavný problém. Zvlášť ak už vám v domácnosti pobehujú aj deti, ktoré v súčasnosti často ovládajú moderné technológie lepšie, ako ich rodičia. Otvoriť si Google Play, Apple Store alebo aj Amazon appstore nie je pre nich žiadna veda, čiže prezeranie množstva zaujímavo vyzerajúcich hier, ktoré ich pútajú najmä obrázkami sa mihnutím oka môže skončiť smskou z banky, no možno ešte väčšou nástrahou môžu byť in-app nákupy. Teda, v súčasnosti sú voči takýmto nechceným nákupom zväčša tieto služby chránené, no napríklad Apple muselo začiatkom tohto roka vrátiť 32.5 milióna dolárov svojim užívateľom práve v súvislosti s takýmito nákupmi.

Podobnú sťažnosť dostala od americkej agentúry pre ochranu zákazníkov, Federal Trade Commission, aj firma Amazon. Tá však na rozdiel od Apple odmietla platiť a namiesto toho sa rozhodla brániť svoju pozíciu na súde. Amazon vo vyjadrení uvádza, že FTC voči nim podali sťažnosť aj napriek niekoľkým týždňom konštruktívnych stretnutí na túto tému: "Ich odpoveď nás viac než veľmi sklamala. Neochota komisie odlíšiť nás od situácie s Apple aj napriek odlišným faktom nám nedáva inú možnosť, ako brániť si náš prístup na súde".

Ďalej tiež vysvetľujú, že od začiatku sa podobné situácie snažili minimalizovať, no ak sa náhodou niečo podobné stalo a zákazník napísal, že ich dieťa uskutočnilo nákup, ktorý oni neschválili, suma im bola vrátená. Stoja si tak za tým, že ich postup bol od začiatku legálny, spolu s výrazným upozornením na in-app nákupy alebo s nasadením efektívnej rodičovskej ochrany. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19569)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk