Sony kvôli Microsoftu zmenilo scenár E3 2013, PS4 sa mohlo predávať bez HDD so 4GB RAM

Aj toto povedal Andrew House počas prvého dňa Develop Conference 2014

pridal play3man 9.7.2014 o 21:05 pod hry
Sony kvôli Microsoftu zmenilo scenár E3 2013, PS4 sa mohlo predávať bez HDD so 4GB RAM

HRY > NOVINKY >

Po roku sa opäť otvorili brány Develop Conference 2014 pre vývojárov z celého sveta v anglickom meste Bringhtom, kde samozrejme nemôžu chýbať ani hlavné postavy veľkých firiem. Šéf Sony Computer Entertainment, Andrew House, bol teda rovnako prítomný a hneď prvý deň poskytol niekoľko zaujímavých informácií zo zákulisia pred a po ohlásení PlayStation 4.

Celý kolotoč ohľadom next-gen konzol začal vo februári minulého roka, kedy prakticky každému z herného sveta bolo jasné, že už v ten mesiac príde Sony na ich meetingu s odhalením nástupcu PlayStation 3. Oznámenie PlayStation 4 tak prišlo ešte pred ohlásením novej konzole od Microsoftu. Ako povedal Andrew House, pre nich bol tento prvý krok dosť dôležitý, kedže podľa predchádzajúcich skúseností, kedy prišla PlayStation 3 na trh o rok po Xbox 360 a museli dobiehať konkurenciu. Rovnakú chybu pochopiteľne nechceli spraviť a namiesto toho automaticky získať určitú výhodu oproti konkurencii.

Plánov pre špecifikácie PlayStation 4 bolo naozaj veľa, kde pri ich zrode hojne diskutovali so samotnými vývojármi. Dokonca raz uvažovali aj nad tým, že by PS4 išla do predaja bez HDD a namiesto toho by mala len malú flash pamäť. No kedže bez väčšieho HDD by to nešlo, pretože hry potrebujú rýchle médiu, z ktorého budú čítať dáta, museli pristúpiť na túto možnosť, čo im zvýšilo celkové výdaje o viac ako jednu miliardu dolárov a v spojení s nie moc dobrou finančnou situáciou prišlo na to, že Andrew House pri riešení všetkých problémov nemohol niekoľko nocí spať. Nakoniec aj zvýšenie z pôvodne plánovaných 4GB RAM na 8GB ich stálo približne ďalšiu jednu miliardu dolárov.

Po oznámení DRM stratégie Microsoftu sa na internete strhla vlna kritiky, pričom sa tiež objavovali články o tom, ako sa Sony skôr či neskôr prispôsobí Microsoftu. Andre House povedal, že si spomína, ako tieto články čítal približne týždeň pred E3, čo ho donútilo k tomu, aby prepísal ich pripravený scenár pre ich konferenciu. Nie teda, že by plánovali ísť rovnakou cestou, ale preto, že dostali možnosť výrazne ukázať, že DRM stratégii sa vyhýbajú, čím práve myslel krátke vystúpenie Jacka Tretona, kde rozprával o tom, ako bude PS4 DRM-free, bez bazarových hier, nutnosti ich aktivácie a podobne.





Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, andrew house, ps4






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19545)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk