App Store oslavuje šieste narodeniny

App Store oslavuje šieste narodeniny so 75 miliardami stiahnutí a viac ako 1.2 miliónom v súčasnosti dostupných aplikácií.

pridal play3man 11.7.2014 o 13:47 pod hry
App Store oslavuje šieste narodeniny

HRY > NOVINKY >

Po predstavení prvého iPhone, ktorý sa pýšil funkciami, aké sú dnes už pre každý smartphone samozrejmosťou, a pri pohľade na rozčarované davy ľudí z možností ako približovanie fotografií dvoma prstami nám pripomína dobu, kedy sme boli radi za VGA fotoaparát. Tá doba je však dávno preč a dnes sa mobilné telefóny pomaly doťahujú na výkony herných konzol, no kapacita batérií postavených na niekoľko desaťročí starom princípe sa zvyšuje iba slimačím tempom. Prvý iPhone sa dostal do obchodov aj s prvým operačným systémom iOS, respektíve vtedy iPhone OS, ktorý ešte nepoznal dnes veľmi rozšírený App Store.

Ten prišiel až s novým iPhonom 3G a zároveň novou verziou systému iOS 2.0.1 v roku 2008. Odvtedy ubehlo už presne šesť rokov a stal sa neoddeliteľnou súčasťou každého mobilného zariadenia od Apple. Za šesť rokov bolo do App Store nahraných cez 1.6 milióna aplikácií, pričom je z nich v súčasnosti dostupných len 1.2 milióna a počet ich stiahnutí sa vyšplhal na 75 miliárd, kde každú sekundu sa stiahne okolo 800 aplikácií. Z App Store tak zmizlo vyše 400 000 aplikácií a najväčšie straty zaznamenali knihy - 27% a rovnako po 25% tvoria nástroje a zábava. Najväčší podiel z celkových aplikácií pochopiteľne robia hry a za posledný rok bolo pridaných až 237 000 nových titulov, z čoho 65 000 bolo odstránených buď vývojármi alebo Apple.

Počet registrovaných vývojárov presiahol deväť miliónov, čo je 47% zvýšenie za posledný rok. Za rovnaké obdobie dosiahli tržby v predajoch 10 miliárd dolárov, pričom vývojárom bolo vyplatených celkovo už $15 miliárd. Podľa ďalších štatistík pribúda každý mesiac do App Store približne 60 000 nových aplikácií a do ďalších narodenín predpovedajú, že celkový počet dostupných aplikácií sa zvýši o 578 000 a do januára 2016 o ďalších 952 977. 

Pochopiteľne, nie všetky aplikácie sa aj naozaj dostanú k ľuďom. Takzvané zombie aplikácie, ktorých hodnotenie nie je dosť vysoké na to, aby sa objavili v rebríčku v App Store, tvorili za minulý mesiac až 79.6%, teda 953 000 z 1 197 000, čo je takmer trojpercentné navýšenie oproti 77% v máji a viac 9% navýšenie v porovnaní s júnom 2013. Tieto čísla len dokazujú to, že vytvorenie aplikácie, ktorá sa naozaj na trhu uchytí nie je vôbec jednoduché, no zároveň tu máme taký Flappy Bird, ktorý moc inovácie nepriniesol, no svojim kontroverzným spracovaním a náročnou hrateľnosťou sa rozšíril do povedomia ľudí takmer okamžite.

Podľa štatistík Localytics je však celý problém v schopnosti udržať si používateľov. Firma túto schopnosť nazýva ako "app stickiness", teda "lepkavosť" aplikácie, kde priemerná lepkavosť aplikácií je na úrovni 22%. Najväčšiu schopnosť udržať si používateľov majú mediálne a zábavné aplikácie, no prekvapivo najmenšiu majú technologické aplikácie a hry.





App Store oslavuje šieste narodeniny  App Store oslavuje šieste narodeniny  App Store oslavuje šieste narodeniny
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk