9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

Po inkvizítorovom boku sa objavia staré i nové tváre, nie všetky sa však zapoja do boja.

pridal roberto 12.7.2014 o 9:46 pod hry
9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

HRY > NOVINKY >

BioWare už predstavilo všetkých 12 inkvizítorových pomocníkov, avšak nie všetci s ním budú cestovať po krajine a bojovať rameno pri ramene. Funkciu hlavného inkvizítora nemožno brať na ľahkú váhu, a ak má hrdina popri tom ešte aj vyrážať na nebezpečné misie, nezaobíde sa bez schopných radcov. Obľúbené charaktery Morrigan, Leliana a Cullen teda v Dragon Age: Inquisition ustupujú do úzadia. Čiastočne preto, aby uvoľnili miesto menej opozeraným postavám a čiastočne preto, aby mohli v službe inkvizícií využívať svoje najsilnejšie stránky. Morrigan bude vystupovať ako poradca cisárovny Celene, Leliana zaujme pozíciu hlavného špeha a tretí poradca Cullen bude pravdepodobne proste hlasom spravodlivosti a poctivého prístupu.

Na potulky s vami teda vyrazí deviatka spoločníkov:

1. Cole

Prvýkrát sa objavil v knihe Dragon Age: Asunder. Aj keď sa na prvý pohľad môže javiť ako obyčajný človek, v skutočnosti je to duch uväznený medzi reálnym svetom a Únikom. Podrobnosti z jeho minulosti sú však záhadou. Na bojisku sa pohybuje ako... duch. Je teda skvelým assassinom, k čomu mu pomáha aj jeho zvláštna schopnosť - môže kohokoľvek donútiť zabudnúť, že ho vôbec niekedy v živote videl.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

2. Solas

Elfský mág-samouk. Keďže nikdy nebol členom Kruhu ani pod dohľadom žiadneho skúseného mága, je Solasov prístup k mágii dosť odlišný od mágov dodržiavajúcich pravidlá Kruhu. Pokým Kruh učí mágov ako odolať volaniu Úniku, elfský samouk sa ho nemôže nabažiť a nevedomky sa naň stal najväčším odborníkom.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

3. The Iron Bull

Obrovský rohatý Qunari. A tým sa myslí obrovský aj na pomery Qunariov. Jeho svaly nenechajú nikoho zapochybovať, aké je jeho obľúbené riešenie problémov. Hoci bojovník, k inkvizítorovi sa pridáva ako špeh Ben-Hassrathu - qunarijskej výzvednej služby. Jeho úlohou je špehovať inkvizítora, čoby jedného z najdôležitejších mužov na svete. Kombinácia špiónskej úlohy a priamej povahy však spôsobila, že Iron Bull k svojej misii pristupuje dosť neobvyklým spôsobom.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

4. Varric

Starý dobrý Varric už prelial pekných pár kvapiek krvi ako pomocník Hawkeho a onedlho sa vráti, aby svoje služby ponúkol aj inkvizítorovi. Varic je skúsený bojovník, majster kuše, obchodník a výborný spoločník. Z udalostí Dragon Age 2 však vyplýva, že Cassandru veľmi v láske mať nebude.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

5. Cassandra Pentaghast

Cassandra sa tiež objavila v novele Asunder. Rád Seekers of Truth sa oddelil od Chantry, avšak Cassandra zostala medzi vernými, čo povedie aj k jej postaveniu po boku inkvizítora. Jej výraznými charakterovými črtami sú slušnosť a zmysel pre povinnosť a kombinácia meča, štítu a magického nadania z nej urobí skvelého anti-mága.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

6. Dorian

Mág Dorian pochádza z Tevinteru, krajiny, v ktorej sa mágovia tešia veľkej úcte. Dorian je mimoriadne nadaný, avšak napriek tomu bol svojou rodnou krajinou i rodinou označený za vyvrheľa a beznádejný prípad. Ako gay to v niektorých situáciách opäť nebude mať jednoduché.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

7. Vivienne

Čarodejka Vivienne, tiež známa ako Železná lady, bývala významnou členkou Kruhu. Po jeho rozpade sa Orlesiánka pripojila k cisárskemu dvoru ako radkyňa a najvyššie postavená čarodejka. Jej magickým schopnostiam môže konkurovať len jej politická prešibanosť. S Dorianom si asi veľmi rozumieť nebude.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

8. Blackwall

Prostredníctvom Blackwalla sa do príbehu vracajú ideály Šedých Strážcov. Skúsený bojovník celý život dodržuje prísahy, bojuje so zlom a snaží sa byť šedým strážcom, akých si už pamätajú len legendy. K inkvizítorovi sa pridá proste preto, že je to jeho povinnosť. Jeho chrabrosť a štít, ktorými sa pokúša ochrániť všetkých nevinných, ho predurčujú do prvej línie.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition

9. Sera

Elfka s veľkým lukom a nevyčerpateľnou zásobou optimizmu. Sera sa snaží pomáhať tu a teraz a nemyslí na následky. Jej odpor k princípu väčšieho dobra bude pravdepodobne zdrojom viacerých hádok s jej skúsenejšími spoločníkmi. Na drzú, no zábavnú Seru sa však len málokto vydrží dlho hnevať.

9 vašich spoločníkov v Dragon Age: Inquisition





Páči sa mi!






PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: EA / BioWare
Štýl: RPG
Dátum vydania: 21. november 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk