GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!

Na obrázku nie je expanzia k Game Dev Tycoon, ale nový simulátor tvorby video hier a vedenia herného štúdia.

pridal roberto 17.7.2014 o 19:16 pod hry
GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!

HRY > NOVINKY >

Nie je tomu tak dávno, čo Greenheart prišli s brilantným námetom na video hru: "Poďme spraviť  hru o tvorbe video hier a vedení videoherného štúdia!" Jednak išlo o tému im dôverne známu, ale hlavne mohli vsadiť na to, že každý hráč video hier má zákonite rád video hry a téma teda nikoho neodradí. Menej už možno žáner tycoon, avšak myšlienku najprv pekne spracovali do mobilnej podoby a krátko na to sa pustili aj do Game Dev Tycoon pre PC a úspech ich neminul. Lenže, hoci hra vyšla len na prelome rokov 2012 a 2013 a na Steam dorazila ešte neskôr, v štúdiu Gnifrebel Games už vzniká klon s rovnakým námetom, rovnakým žánrom, vizuálom i hernými mechanikami, avšak poriadne rozšírený, až nejednému prívržencovi Game Dev padne sánka.

S dvoma charakteristickými znakmi sa hráči titulu GamersGoMakers teda budú stretávať už od samého začiatku. V prvom rade hra obsahuje takmer všetko to, čo Game Dev a v druhom rade pridáva množstvo drobností, po ktorých ste možno túžili už pri hraní originálu. Ešte pred štartom hry si vyberáte meno vás, čoby začínajúceho vývojára, meno spoločnosti, farbu vlasov, trička, pohlavie, farbu pleti, všetko ako v Game Dev. Váš charakter je však podrobnejšie spracovaný, väčší, poruke je aj nastavenie obtiažnosti a tiež novinka - štartovacie obdobie (1980, 1990, 2000). Nasleduje ďalšie rozšírenie - výber krajiny v ktorej bývate. Ako Japonec dostanete bonus k tvorbe konzolových hier, v Číne sú nižšie prevádzkové náklady, v Brazílii minulú športy...

GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!

Hra pokračuje v duchu predlohy a hoci nezačínate v garáži, váš charakter sedí za počítačom a premýšľa, o čom by mala byť jeho prvá hra. Zvolí si žáner (adventúra, akcia, stratégia, simulátor - časom dúfajme pribudnú ďalšie), platformu (skomolenina PlaySensation sa teda podarila) a tiež tému. Výslednou kombináciou tak môže byť simulátor - PlaySensation - futbal, alebo aj stratégia - PC - stredovek. Nasleduje pomenovanie hry, a bohaté možnosti jej samotnej tvorby. Môžete vsadiť na prepracovaný príbeh, nespútanú akciu, leveldizajn, soundtrack, sex i preklady do nemčiny či japončiny.

Na záver sa hra dostane na stôl recenzenta, ktorý hru ohodnotí a známky do veľkej miery určia, ako sa vaša hra bude predávať. Opäť majú výhodu hráči so skúsenosťami s Game Dev, ale aj tým sa môže zakrútiť hlava, keď recenzent hru nie len oznámkuje, ale vypíše aj jej plusy a mínusy, ktoré ho doviedli k číselnému hodnoteniu. Môžete si tak napríklad prečítať, že vaša hra má skvelú atmosféru a použité zvuky sú rajom pre uši, ale tiež že je hra repetitívna a má zastaralú grafiku.

GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!

Úspešné štúdio sa ďalej rozrastá, pribúdajú zamestnanci, nové vybavenie, dokonca miestnosti, robia sa väčšie a vyspelejšie hry, na trh sa dostávajú nové herné konzoly, získavate skúsenosti, ale je tiež napríklad možné kúpiť niektorého z konkurenčných vývojárov.

Kreslená grafika zobrazujúca hlavne to, že sa vo vývojárskych štúdiách v podstate nikdy nič nedeje a všetci len poctivo derú klávesnice, opäť podčiarkuje neoddiskutovateľné - že hra je postavená na Game Dev Tycoon. GamerGoMakers získala od hráčov podporu v Greenlight kampani a mala by sa tak tiež objaviť na Steame. Pre prípad, že by sa tak z nejakého dôvodu nakoniec nemohlo stať, odporúčam stiahnuť a archivovať si hrateľné demo.





GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!  GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!  GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!
Páči sa mi!

Zaradené pod: indie






GamersGoMakers - sprostá vykrádačka, ale vyzerá skvele!
PC

Vývoj: Gnifrebel Games
Štýl: Simulácia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19863)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk