Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach

Kdesi na na takmer opustenom okraji galaxie stroskotala vesmírna loď. Čo sa stalo s troma preživšími?

pridal roberto 19.7.2014 o 8:28 pod hry
Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach

HRY > NOVINKY >

Základný koncept Rimworld je trochu netradičný, ale snáď o to zaujímavejší. Už prvé sekundy videozostrihu z hrania pre-alfa verzie vás nenechajú na pochybách - ide o simulátor, alebo presnejšie tycooon, ktorého témou je založenie a rozvoj mimozemskej kolónie. A príbeh sa skutočne začína stroskotaním vesmírnej lode, našťastie sa ale zachránila trojica sci-fi Robinsonov, ktorí sa ocitajú na necivilizovanej planéte. Spať sa teda zo začiatku bude pod holým nebom, budú sa oberať kríky s bobuľami a bývalí cestujúci budú musieť kopať tunely i hĺbiť jaskyne pradávnym spôsobom - ručne. Našťastie však majú medzihviezdni cestovatelia množstvo užitočných vedomostí a tiež technológie z vraku ich lode. Pletie sa však ten, kto očakáva, že ho čaká iba pokojná cesta postupného rozvoja a nakoniec dokonalé mesto. Autori hrali hry ako Dwarf Fortress či The Sims a vždy ich najviac zaujala tvorba vlastného príbehu a čelenie nepredvídateľným udalostiam.

O intenzitu, postupnosť a rôznorodosť "udalostí" sa bude starať niečo, čo Ludeon Studios nazýva AI rozprávačmi, ktorí by sa dali asi najlepšie prirovnať k výberu scenára. Ak teda svoj osud zveríte napríklad do rúk rozprávačky Cassandry Classic, čáká vás postupné zvyšovanie napätia a náročnosti. Na začiatku na vás pošle iba nejakú tú psychotickú veveričku, vynahradí si to ale pred koncom hry, kedy je na vás schopná naraz poslať dobre vyzbrojených žoldnierov, ničivú búrku a ešte aj neúrodu. Jej opakom je Randy Random, u ktorého nikdy nemôžete predvídať, čo ho práve napadne a neraz sa ocitnete v pozícii suchého listu unášaného vo vetre.

Herné charaktery ozvláštňuje fakt, že to nie sú profesionálny kozmonauti, vojaci, piloti, a neraz ani šikovní ľudia. Teda, niektorí z nich hej, ale nájdu sa aj novinári či účtovníci. Tiež môžete dostať novinára, ktorý nevie a nechce upratovať a k nemu kuchárku, ktorá nedokáže dvíhať a premiestňovať ťažké predmety. Všetkých ale treba udržiavať pri živote a v čo najlepšom zdraví, fyzickom i duševnom. Príliš vystresovaný osadník sa môže vybrať na nebezpečnú prechádzku po okolí kolónie, odísť a už sa nevrátiť, alebo jednoducho a proste dostať záchvat zúrivosti.

Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach

Medzičasom ste si už iste všimli, že tu máme ďalšiu malú hru, ktorá sa podobá na inú malú hru. Tentokrát však autori priznávajú, že podobnosť nie je čisto náhodná. Z Prison Architecta načerpali množstvo inšpirácie a podobnosť vzhľadu si vraj už členovia štúdií medzi sebou vydiskutovali. Zakladateľom Ludeon Studios je Tynan Sylvester, bývalý zamestnanec Irrational Games. Rimworld už existuje aj v hrateľnej podobe a najnedočkavejší hráči hrajú alfa verziu, no na Steam titul dorazí až po doplnení ďalších herných prvkov.





Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach  Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach  Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach
Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach  Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach  Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach
Páči sa mi!

Zaradené pod: indie






Rimworld už zakladá kolónie na vzdialených planétach
PC

Vývoj: Ludeon Studios
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk