Oxford University: Jedna hodina strávená pri hrách za deň deťom prospieva

Najnovší prieskum Oxforskej Univerzity hovorí o tom, že maximálne jedna hodina denne strávená hraním hier bola pre deti prospešná po všetkých stránkach

pridal play3man 5.8.2014 o 6:44 pod hry
Oxford University: Jedna hodina strávená pri hrách za deň deťom prospieva

HRY > NOVINKY >

Každý z vás určite videl už množstvo článkov o tom, ako sú hry neskutočne škodlivé. Najviac to môžeme vidieť práve v spojení s tými najtragickejšími udalosťami, ako vraždy a podobne. Veľakrát sa práve pri nich hádže vina na video hry aj keď problém je skôr niekde úplne inde, a teda najčastejšie už v samotnom psychickom stave daného človeka. Násilie je už desaťročia propagované vo filmoch či seriáloch, ktoré sú však cielené len určitej vekovej skupine. Hry sú tak iba ďalším médiom, akým sa človek naučil zabíjať čas. No taktiež ide o jednoduchý spôsob, ako si oddýchnuť alebo sa odreagovať. Navyše, dnešné hry sa čoraz viac prikláňajú k filmovému žánru, kedy je hráč vtiahnutý do rozsiahleho príbehu, ktorý však, narozdiel od filmu, môže ovládať.

Každopádne toto by sme tu mohli rozpisovať hneď na niekoľko odstavcov, no zabúda sa na to, že hry sú aj prospešné, ak to teda s nimi samozrejme nebudeme preháňať. Ako informoval server Telegraph, toto tvrdenie podporilo ďalšie štúdium, pod ktoré sa tentokrát podpísala Oxfordská Univerzita. Štúdium bolo uskutočnené na takmer 5000 deťoch vo veku od 10 do 15 rokov. Táto vzorka bola rozdelená do ďalších skupín, kde hry nehrali vôbec a ďalší zase aj niekoľko hodín denne. Výsledkom štúdia bolo, že deti, ktoré hrali video hry denne jednu hodinu a menej boli lepšie pripravené a šťastnejšie.

"Deti, ktoré sa počas dňa trochu zahrali boli lepšie pripravené ako tie, ktoré vôbec nehrali alebo aj tie, ktoré hrali tri hodiny a viac. Tí, ktorí hrali jednu hodinu a menej vykazovali najväčší level spoločenskosti a boli spokojné so svojim životom. Taktiež bolo viditeľné, že majú menej priateľských a emočných problémov, a taktiež boli menej hyperaktívne ako deti z ostatných skupín."

Prečo sú hry takto prospešné bolo rovnako vysvetlené. Deti totiž pri hraní prišli do styku s širokou škálou nových výziev, možností na preskúmanie, relaxáciou alebo socializáciou s ostatnými hráčmi. Na skupine detí, ktorá hrala viac ako jednu hodinu a maximálne tri neboli pozorované žiadne pozitívne alebo negatívne účinky. No tí, ktorí sa hraniu hier venovali viac ako tri hodiny boli menej pripravené, ako ich náprotivky. Dodávajú však, že toto bolo vo väčšine prípadov spôsobené tým, že sa deti vyhli ostatným "obohacujúcim" aktivitám a taktiež boli pravdepodobne v ich hernom čase vystavené témam a obsahu určeným skôr pre dospelých.

V štúdie sa nakoniec spomína aj to, že ostatné faktory, ako rodinný život a osobné vzťahy majú oveľa väčší dopad na správanie detí, ako samotné hranie hier. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk